Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Opintosuoritusote ja opiskelutodistus

Opintosuoritusote 

Sinulla on mahdollisuus saada opintosuoritusote todistuksena suorittamistasi opinnoista suomeksi ja/tai englanniksi. Kannattaa tarkistaa lukuvuosittain, että kaikki opintosuorituksesi on merkitty opiskelijarekisteriin ja tiedot ovat ajan tasalla.

Sähköisesti varmennetut todistukset 

Voit tilata sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen Pakista. Allekirjoitusten varmentamiseen käytetään Digi- ja väestötietoviraston (DVV) myöntämää varmennetta, joka takaa sähköisen allekirjoituksen aitouden. Sähköisen dokumentin vastaanottaja voi tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden vaivattomasti validointipalvelussa.

Muut todistukset

Palvelupisteeltä saat opiskelutodistuksen mm. matkalipun ostoa ja eri viranomaisia varten. Voit myös tilata ne sähköisellä lomakkeella

Oma opintopolku

Oma Opintopolku-palvelussa pystytään näyttämään vuoden 1990 jälkeen suoritetut ylioppilastutkinnot sekä korkeakoulutusuoritukset ja opiskeluoikeudet pääsääntöisesti vuodesta 1995 eteenpäin (tässä voi olla korkeakoulukohtaisia poikkeuksia). Tietoja voi itse jakaa niitä toiminnassaan tarvitseville viranomaisille, kuten esimerkiksi koulutuksen järjestäjille, kunnille, Kelalle ja työ- ja elinkeinotoimistoille. Palvelun käyttö vaatii tunnistautumista pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

 

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 12.3.2024