Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Tietopalvelu, todistuskopiot ja suoritusotteet

Tietopalvelu

1) Jos kaipaat historiatietoa jostakin edeltäjäorganisaatiosta tai Tampereen ammattikorkeakoulusta, tai tietopyyntösi on yksittäistä asiakirjakopiota laajempi, niin voit ottaa suoraa yhteyttä TAMKin arkistoon asiointisähköpostin kautta: tamk [at] tuni.fi (tamk[at]tuni[dot]fi).

2) Jos haluat oikeaksi todistetun kopion tutkintotodistuksestasi, siirry kohtaan "Asiakirjakopiot". Todistuskopiot ovat maksullisia.

3) Jos etsit opintosuoritusotetta, niin tarkista ensimmäisenä Opintopolun ilmainen Koski-palvelu, josta löytyvät sekä opiskeluoikeudet että opintosuoritukset. TAMKilta tilattu leimallinen opintosuoritusote on maksullinen. Tietoa leimallisen opintosuoritusotteen tilaamisesta löydät kohdasta "Asiakirjakopiot". Jos olet opiskelijana TAMKissa, pystyt tulostamaan opintosuoritusotteen itse PAKKI-opiskelijan työpöydältä. Sähköisesti varmennetun otteen saat kohdasta Tilaukset. Paperiversion saat tilattua maksuttomana tämän linkin sivulta.

4) Jos olet valmistunut TAMKista tai sen edeltäjäorganisaatioista ja tarvitset lisätietoa tai selvitystä tutkinnostasi, siirry kohtaan "Lisäselvitys tutkinnosta"

5) Jos etsit vanhoja kurssikuvauksia (TAMK, PIRAMK) esimerkiksi hyväksilukuja varten, niin ne löytyvät seuraavasta osoitteesta: Vanhat opetussuunnitelmat

 

Asiakirjakopiot (todistukset ja suoritusotteet)

TAMKissa säilytetään kaikkia PIRAMKin (1997-2009) arkistoaineistoja, sekä TAMKin ja Ammatillisen opettajankoulutuksen (entinen TAOKK) asiakirjoja vuodesta 2010 eteenpäin.

Ennen vuotta 2010 syntyneet TAMKin, TAOKKin ja TTVO:n asiakirjat ovat Tampereen kaupunginarkistossa.

Tampereen kaupunginarkistossa on tehty todistuspyyntöjä varten e-lomake, jolla vanhoja todistuksiaan tarvitsevat voivat tehdä kopiotilauksia arkistolle.

Linkki Tampereen kaupunginarkiston nettisivuille (josta myös e-lomake löytyy): https://www.tampere.fi/organisaatio/kaupunginarkisto/tutkinto-tai-koulutodistus-hukassa  (>Todistuspyyntö kaupunginarkistolle)

Tampereen teknillisen oppilaitoksen eli TEKUn (1886-1996) sekä Tampereen sairaanhoito-opiston / Tampereen terveydenhuolto-oppilaitoksen ( 1956-1996) asiakirjat on siirretty Kansallisarkistoon, Hämeenlinnan toimipisteeseen.

 

Asiakirjakopioiden tilaaminen ja maksaminen

Asiakirjakopiot ovat maksullisia. Maksu tulee suorittaa etukäteen ennen toimitusta.

Pyynnöt TAMKista saatavista, oikeaksi todistettavista asiakirjakopioista tulee tehdä etukäteen sähköisellä tietopalvelupyyntölomakkeella:

Tietopalvelupyyntöhinnasto:

  • Tutkintotodistuskopio liitteineen 50€
  • Erikoistumisopintojen ja muiden kurssien todistuskopiot 25€
  • Valmistuneen ja eronneen opiskelijan opintosuoritusote tai muu vastaava asiakirja (esim. anniskelupassi) 25€

Hinnat sisältävät käsittely- ja postituskulut, oikeaksi todistamisen sekä alv:n 0 %.

Maksuohjeet (tilisiirto)

Suorita tietopalvelupyyntömaksu omatoimisesti tilisiirtona TAMKin tilille. Suorita maksu välittömästi tietopalvelupyyntölomakkeen lähettämisen jälkeen.

Tilinomistaja: Tampereen ammattikorkeakoulu Oy
Pankki: Tampereen Seudun Osuuspankki 
IBAN: FI58 5730 0820 6151 32 
BIC: OKOYFIHH 

Viestikenttään: Asiakirjan tilaajan nimi sekä sana "tietopalvelupyyntö"

Huomioitavaa:

  • Asiakirjojen toimitusaika on enintään 2 viikkoa. 
  • Tilattuja asiakirjoja ei postiteta ennen maksamista. 
  • Tilattuja asiakirjoja ei toimiteta sähköpostilla tai faksilla tietoturvasyistä. Asiakirjoja ei voi myöskään noutaa TAMKista.
  • TAMK ei käännä tilattuja asiakirjoja muille kielille.
  • TAMK ei todista oikeaksi asiakkaan tuomia omia asiakirjakopioita tai alkuperäiskappaleita, vaan asiakkaan tulee tällaisissa tapauksissa kääntyä maistraatissa toimivan julkisen notaarin puoleen.

 

Muista myös Oma opintopolku-palvelu vaihtoehtona opintosuoritusotteelle!

Oma opintopolku-palvelussa opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat kootusti yhdessä palvelussa. Voit jakaa omaa tietojasi Oma opintopolku-palvelusta  niitä toiminnassaan tarvitseville viranomaisille, kuten esimerkiksi koulutuksen järjestäjille, kunnille, Kelalle ja työ- ja elinkeinotoimistoille tai työnantajille.

Korkeakoulusuoritukset ja opiskeluoikeudet ovat näkyvissä pääsääntöisesti vuodesta 1995 eteenpäin (mutta tässä voi olla korkeakoulukohtaisia poikkeuksia).

Oma opintopolku-palvelun kirjautumissivu. Palvelun käyttö vaatii tunnistautumista pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

 

Lisäselvitys tutkinnosta

Jos olet valmistunut TAMKista tai sen pohjana olleista oppilaitoksista ja tarvitset lisätietoa tai selvitystä tutkinnostasi voit löytää ratkaisuja seuraavilta sivuilta:

Julkaistu: 1.10.2019
Päivitetty: 8.11.2023