Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Pysäköinti

Henkilökunta- ja opiskelijapysäköinti TAMKin pääkampuksella

Voit lunastaa pysäköintiluvan eParking-järjestelmästä. Kirjaudu järjestelmään HAKA-tunnuksella.

Järjestelmästä löydät kampuksen pysäköintialueet hintatietoineen. Jos lunastat yleisen luvan, huomaathan, että se ei takaa vapaata pysäköintipaikkaa, vaan antaa oikeuden pysäköintiin silloin, kun paikkoja on vapaana. Voit syöttää järjestelmään useita rekisterinumeroita, mutta vain yksi voi kerrallaan olla aktiivinen. Pysäköijä on vastuussa siitä, että oikea rekisterinumero on aktiivisena. Voit vaihtaa ja aktivoida rekisterinumeron myös älypuhelimella. Muutos on voimassa välittömästi. Kaikki pysäköintialueet ovat kaupungin pysäköinnin valvonnan piirissä ja valvojat näkevät rekisterinumeron perusteella, onko pysäköintimaksu maksettu.

Huomaathan, että tarvitset pysäköintiluvan myös moottoripyörälle. Syötä moottoripyörän rekisterinumero järjestelmään, kun pysäköit moottoripyörän.

Kaikki henkilökunnan pysäköintiluvat sisältävät mahdollisuuden pysäköidä viitenä päivänä kuukaudessa kaikilla kampuksilla (keskustakampus, TAMK, Kauppi, Hervanta). Valittuina päivinä voit tarvittaessa pysäköidä useallakin kampuksella saman päivän aikana. Tämä pysäköinti onnistuu eParking-ohjelmassa kun valitset kartalta P-ikonin (lyhytaikaispysäköinti) ja siirryt sen kampuksen päälle mihin olet pysäköimässä. Valitse tarjottavista vaihtoehdoista 0€ maksava lupa. Lisäoikeus on tarkoitettu käyttäväksi satunnaisiin palaverikäynteihin ja vastaaviin. Jos työnantaja määrää henkilölle kaksi vakinaista työntekopaikkaa, joista toinen on TAMKin pääkampus, veloitetaan pääkampuksen henkilökuntaluvasta vain 50 % listahinnasta.

Pysäköintioikeuden irtisanominen

Pysäköintiluvan voi halutessaan irtisanoa kesken sopimuskauden. Kaikilla pysäköintipaikoilla on yhden (1) kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Pysäköintisopimuksen irtisanominen tapahtuu eParking-palvelussa edellä mainittuja sopimusehtoja noudattaen. Tällöin jo maksetut rahat tulevilta kuukausilta palautetaan.

Pysäköinti päiväluvalla

Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston henkilökunnalla on mahdollisuus pysäköidä kampuksilla myös päiväluvalla. Pysäköinnin hinta on 3 euroa/päivä (ohjelmassa lukee virheellisesti 3€/h). Luvalla voi saman päivän aikana pysäköidä kaikilla kampuksilla.

Pysäköintioikeus varataan ja maksetaan puhelimella IGL-Technologies Oy:n eParking-sovelluksessa. Sovelluksen voi ladata matkapuhelimeen Google Play tai AppStore -kaupasta, suora linkki lautaukseen löytyy eparking.fi -sovelluksen etusivulta. Sovellusta pääsee käyttämään Haka-kirjautumisella (Tampereen korkeakoulut).

Pysäköintivaihtoehdolla on tarkoitus palvella henkilökunnan satunnaista käyntitarvetta kampuksilla. Pysäköintioikeus koskee kaikkia TAMKin ja yliopiston kampuksilla työskenteleviä, myös korkeakoulukonsernin ulkopuolisia työntekijöitä. Päivälupa koskee kaikkia kampusten nimeämättömiä paikkoja. Jos näitä paikkoja ei ole vapaana, ei pysäköinti ole mahdollista.

 

Pikaohje eparking-sovelluksen käyttöön pysäköinnin alkaessa

1. Kirjaudu sisään eParking.fi-sovellukseen (Haka-kirjautuminen). Avaa sovellus.
2. Siirrä kartalla näkyvä  P-kuvake kampuksen kohdalle, kunnes näkyviin tulee teksti TUNI henkilökunnan päivälupa 3.00 €/h tai jos käytät kuukausiluvallisena 0€-lupaa valitse kampuksella oleva sininen pysäköintialue (alueen nimessä on lueteltu kampuksia ja 0€-hinta).(Jos nämä eivät näy, tarkista että oikeasta alakulmasta on valittu P-kuvake)
3. Paina ruudussa näkyvää Valitse-merkkiä (ja täytä vaadittavat tiedot). Paina "Aloita pysäköinti".

Maksu tapahtuu "lyhtyaikaisen pysäköinnin" puolella antamiesi luottokorttitietojen perusteella. Tiedot (rekisterinumero, luottokortti) voi tallentaa valmiiksi sovellukseen. Saat lyhytaikaisista pysäköinneistäsi kuitin tuni-sähköpostiisi.

Lisätiedot:

IGL-Technologies Oy, asiakastuki: email: info [at] eparking.fi (info[at]eparking[dot]fi), puh. 03 410 892 72 (arkisin klo 8-18)

Pysäköinti TAMK pääkampuksella on  luvanvaraista arkisin klo 8-16. Kampuksella on erikseen osoitetut pysäköintipaikat opiskelijoille, henkilöstölle ja vieraille. Voimassa olevat pysäköintialueet näkyvät kampuskartasta.

Vierailijapysäköinti

Kuntokadun kampuksella on vierailijoille osoitettuja maksullisia pysäköintipaikkoja. Pysäköintimaksu on mahdollista suorittaa ainoastaan Parkman-, Easypark- tai eParking-mobiilisovelluksilla. Vierailijapysäköinnin hinta on 2,50 €/tunti arkisin klo 8-16.

Lisätiedot:

Helena Leppikangas, p. 040 846 5879, helena.leppikangas [at] tuni.fi (helena[dot]leppikangas[at]tuni[dot]fi)

Kuva TAMKin pääkampuksen kartasta
Julkaistu: 30.1.2019
Päivitetty: 27.5.2024