Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Opiskelijan kulkuoikeudet kampuksilla

Opiskelijan kulkuoikeudet kampuksilla

Korkeakouluyhteisön opiskelijana löydät alta ohjeita yleisen kulkuoikeuden saamiseksi kaikille kampuksille.

Kampusten ulko-ovet ovat avoinna arkisin myös yhteisön ulkopuolisille jäsenille. Henkilökunta, opiskelijat ja resurssisopimuslaiset, joilla on kulkukortti, pääsevät kampusten tiloihin kulkukortilla laajemmin.

EXAM-tilat ovat käytössä opiskelijoiden kulkuoikeuksien puitteissa.
Tenttivierailut, korkeakouluyhteisön ulkopuolisille opiskelijoille, ovat mahdollisia Hervannan kampuksella Tietotalossa ja TAMK pääkampuksella.

Varsinaisen lukuvuoden aikana TAMKilla opiskelijoiden kulkuoikeudet ovat voimassa TAMK pääkampuksella ma-pe klo 7–22, lauantaisin klo 7.30–20 ja sunnuntaisin klo 8–20.

Kirjaston sivuilta löydät aukioloajat toimipisteittäin sekä kulkukortilla että yhteisön ulkopuolisille.

Sportunin sivuilta voit tarkistaa liikuntatilojen aukioloajat kampuksittain.

Kaupin kampuksen ja keskustakampuksen opiskelijat

Opiskelijakortillasi ovat valmiina Kaupin kampuksen ja keskustakampuksen yleiset kulkuoikeudet sisältäen 24/7 tilat Arvossa, Linnassa, TietoPinnissä ja PinniA:n porttiosassa sekä omaan tutkinto-ohjelmaasi kiinnitetyt kulkuoikeudet. Hervannan kampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida kortillesi missä tahansa Hervannan kampuksen infoista. TAMK:in kulkuoikeudet lisätään opiskelijakortillesi TAMK Pääkampuksen infoissa.

Ainejärjestötilojen kulkuoikeuden voi myöntää ainejärjestötilan puheenjohtaja lähettämällä Päätalon infolle sähköpostitse listan henkilöistä, joille kulkuoikeudet annetaan. Muiden tilojen osalta kulkuoikeuden myöntää tiedekunta. Tiedekunta lähettää sähköpostilla tiedot kulkuoikeudet saavasta opiskelijasta Arvon tai Päätalon infoon, jonka jälkeen kulkuoikeudet voidaan aktivoida opiskelijakortille infossa.

Avoimen yliopiston opiskelijat voivat hankkia käyttöönsä erillisen kulkukortin, jonka saa infopisteestä. Infopisteiden yhteystiedot löytyvät intran sivulta Kiinteistöjen aukioloajat ja infot. Keskustakampuksella kulkukortin saa Päätalon infosta.

Hervannan kampuksen opiskelijat

Voit aktivoida Hervannan kampuksen kulkuoikeudet opiskelijakortillesi missä tahansa Hervannan kampuksen infossa. Kaupin kampuksen ja keskustakampuksen kulkuoikeudet ovat kulkukortillasi valmiina. TAMK:in kulkuoikeudet lisätään opiskelijakortillesi TAMKin Pääkampuksen infoissa.

Avoimen yliopiston opiskelijat voivat hankkia käyttöönsä erillisen kulkukortin, jonka saa infopisteestä. Infopisteiden yhteystiedot löytyvät intran sivulta Kiinteistöjen aukioloajat ja infot.

TAMKin opiskelijat

Kulkuoikeudet lisätään automaattisesti uusille Tamkon opiskelijakorteille. Infoilta saa tarvittaessa myös erillisen kulkukortin jos Tamkon opiskelijakortti on vasta tilauksessa tai korttia ei aio hankkia. Kulkuoikeudet siirtyvät automaattisesti opiskelijakortille sen saavuttua noudettavaksi. Mediapoliksen opiskelijat pääsevät kulkemaan opiskelijakortilla myös Mediapoliksen toimipisteessä. Tamkoon kuulumattomien opiskelijoiden asioida TAMKin Pääkampuksen infossa kulkuoikeuksien aktivoimiseksi. Kaupin kampuksen ja keskustakampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida omalle opiskelijakortillesi Päätalon tai Arvon infossa. Hervannan kampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida omalle opiskelijakortillesi missä tahansa Hervannan kampuksen infoista.

Jos korttisi katoaa

Mikäli opiskelijakorttisi tai erillinen kulkukorttisi katoaa, ilmoita siitä mahdollisimman pian oman opiskelukampuksesi kiinteistön infoon sekä kirjastoon, jotta kadonneen kortin käyttö voidaan estää. Keskustakampuksella ilmoitus tulee tehdä Päätalon infoon. Tarvittaessa saat käyttöösi tilapäisen kulkukortin.

Yliopiston kortti: Voit tilata uuden kortin kadonneen tai rikkoutuneen tilalle sähköisesti
Tilauksessa voit itse määritellä toimipisteen, josta haluat hakea korttisi.

TAMKin kortti: Voit tilata uuden kadonneen tai rikkoutuneen tilalle sähköisesti

Tunnista vastuusi

Huomaathan, että korttisi on henkilökohtainen ja kortilla olevat kulkuoikeudet on tarkoitettu vain sinun käyttöösi.

Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, kun liikut tiloissa rakennuksen ollessa suljettuna.

Kulkukortin palauttaminen

Jos käytössäsi on pelkät kulkuoikeudet sisältävä kortti, etkä tarvitse korttia enää, palautathan kortin infoon. Voit lähettää kortin myös postissa TAMKille/ yliopistolle. Lähetysosoitteet ovat:

  • Tampereen ammattikorkeakoulu, Kuntokatu 3, 33520 Tampere
  • Tampereen yliopisto, PL 607, 33014 Tampereen yliopisto

Lisätiedot

Kulkuoikeuksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä kiinteistöjen infoihin. Keskustakampuksella auttaa Päätalon, Pinni B ja Linnan infot. Tarkemmat yhteystiedot löydät alla olevasta linkistä.

Julkaistu: 11.9.2019
Päivitetty: 27.6.2024