Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoiteniklas.makinen [at] tuni.fi
puhelinnumero+358505930375

Oma esittely

Olen työelämän tutkija ja sosiologian jatko-opiskelija. Tutkimuksen ohella opetan kvantitatiivisia tutkimusmenetelmiä yhteiskuntatieteiden opiskelijoille.

Tällä hetkellä työskentelen "Työtä vailla olevien työ- ja sosiaaliturvapolut ja työttömyysturvan poiskäännyttävät vaikutukset" -hankkeessa, jossa tutkitaan syrjäyttääkö etuus- ja palvelujärjestelmämme työtöntä väestöä heidän elämänkaarellaan.

Vuosina 2021-2022 työskentelin valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnalla rahoitetussa "Palvelujärjestelmän toiminta: osa-aikatyö ja tilapäinen työ sekä siirtymät kokoaikatyöhön" -hankkeessa. Tutkimuksessa selvitettiin erityisesti soviteltujen etuuksien käyttöä ja osittain työttömien työnhakijoiden siirtymiä kokoaikatyöhön suomalaisen palvelujärjestelmän näkökulmasta.

Tuleva väitöskirjani käsittelee työntekijöiden kokemuksia pimeästä työstä ja harmaasta taloudesta Suomessa ja Euroopassa.

Tutkimuskohteet

työmarkkinat, työelämä, pimeä työ, epätyypillinen työ, osa-aikatyö, prekarisaatio, harmaa talous, aktiivinen työvoimapolitiikka, työvoimapalvelut

Tutkimusyksikkö

Työelämän tutkimuskeskus (WRC), https://research.tuni.fi/wrc/

Merkittävimmät julkaisut

Kauhanen, M., Ojala, S., Mäkinen, N., Kyyrä, T. & Pesola, H. (2022). Palvelujärjestelmän toiminta: osa-aikatyö, tilapäinen työ ja siirtymät kokoaikatyöhön. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2022:25.