Hyppää pääsisältöön
Haku

Kyselyjärjestelmän valinta

Tampereen yliopisto ja TAMK

Oletusarvoinen työkalu kyselylomakkeiden toteuttamiseen on M365 Forms. Monimutkaisimpien kyselytutkimusten tekoon suositellaan LimeSurvey:tä. LimeSurvey ja REDCap soveltuvat myös sensitiivisen tiedon keräämiseen noudatettaessa järjestelmien ohjesivuilla kuvattuja menettelytapoja. 
 

Microsoft 365 Forms

M365 Forms -ohjelman avulla voit luoda kyselylomakkeita ja jakaa ne helposti vastaajille. Ohjelmasta löytyy erilaisia kysymystyyppejä, kuten monivalinta, tietovisa ja avoin vastaus. Vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteella. Vastauksia voit tarkastella ohjelman kautta koottuna sekä yksitellen tai ladata saamasi datan Excel-muodossa palvelun ulkopuolella käsiteltäväksi. Palvelu on helppokäyttöinen ja tyypillisesti käyttö sujuu ilman erillistä opettelua. M365 Formsia suositellaan käytettäväksi yksinkertaisissa kyselyissä ja esim. tapahtumailmoittautumisissa. 

M365 Forms on kaikkien korkeakouluyhteisön jäsenten käytettävissä tuni-tunnuksilla osoitteessa https://forms.office.com. Kyselyyn vastaaminen ei edellytä tuni-tunnusta (ellei niin haluta).

Ohjeita

LimeSurvey

LimeSurvey sopii erityisesti monipuolisempiin kyselyihin tutkimuskäytössä. Sillä voi esimerkiksi satunnaistaa kysymysten järjestyksen, mitata lomakkeen täyttämiseen käytetyn ajan ja muokata kysymystä edellisten kysymysten vastausten perusteella. Erilaisia kysymystyyppejä on useita, kuten liukusäädin, rankkaus ja monipuoliset taulukkotyyppiset kysymykset. Ulkoasua on mahdollista säätää omilla väreillä ja kirjasimilla.

LimeSurvey-järjestelmää suositellaan käytettäväksi vain siinä tapauksessa, että yksinkertaisemman O365 Forms -palvelun toiminnallisuus ei ole riittävä. Järjestelmä on hyvin monipuolinen ja järjestelmän käyttö vaatii siksi käyttäjältä perehtyneisyyttä.

LimeSurvey-järjestelmä on käytettävissä tuni-sähköpostiosoitteella osoitteessa: https://surveys.tuni.fi/lime/admin/.

Ohjeita

 

REDCap

REDCap (Research Electronic Data Capture) on turvallinen selainpohjainen työkalu, kyselyjen ja tietokantojen rakentamiseen ja hallintaan. Sitä käytetään laajasti lääketieteellisissä tutkimuksissa, mutta se soveltuu myös sensitiivisemmän ihmistieteellisen datan käsittelemiseen. REDCap on ensisijaisesti tutkimustiedon keräysjärjestelmä. REDCap sisältää yhtenä tiedon keräysmahdollisuutena kyselylomaketoiminnallisuuden mutta Käytännössä REDCap:ia ei kuitenkaan kannata käyttää pelkkänä kyselylomakejärjestelmänä, ainakaan jos järjestelmä ei muutoin ole jo entuudestaan tuttu. Lisätietoja


Maptionnaire

Maptionnaire on karttapohjainen kyselytyökalu. Maptionnairea on jo pitkään käytetty kaupunkisuunnittelun kentällä osallistamisen välineenä, mutta se soveltuu siis kaikkeen tutkimukseen ja kehittämiseen, jotka perustuvat erityisesti kartta- tai kuvamerkintöihin tai muihin kuvamateriaaleihin. Maptionnairen avulla aineistoja voidaan kerätä, analysoida ja visualisoida. Käyttö perustuu verkkopohjaiseen editoriin.

Mikäli Maptionnairen käyttö kiinnostaa, liity mukaan yliopistomme Maptionnaire Teamsiin: TG-Maptionnaire.


E-lomake

Entisen Tampereen yliopiston käytössä ollut E-lomake-järjestelmä poistui käytöstä 31.12.2020.

TAMK:n E-lomakejärjestelmän käyttö jatkuu toistaiseksi.

Webropol

Entisen Tampereen teknillisen yliopiston käytössä ollut Webropol-järjestelmä poistui käytöstä 31.12.2020.

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

Julkaistu: 24.11.2021
Päivitetty: 26.3.2024