Hyppää pääsisältöön
Haku

Puhelimen käyttäjän tietoturvaohje

Tampereen yliopisto ja TAMK

Matkapuhelimet ovat monipuolisia laitteita, joiden tietoturvasta on pidettävä huolta tietokoneiden tapaan. Hyödynnä mobiilidataa Suomessa ja EU /ETA-alueella: nykyisin datan käyttö on edullista kaikissa yliopiston ja TAMKin liittymissä. Julkisia, avoimia langattomia verkkoja ei enää suositella. Myös Bluetooth-yhteyden voit sulkea, mikäli et käytä sitä. Perehdy puhelimesi suoja-asetuksiin lukemalla matkapuhelimen käyttöohje.

Aseta puhelimeesi näytön suojakoodi! Näin turvaat laitteesi tiedot, mikäli puhelin katoaa tai varastetaan. Ilman suojakoodia ulkopuolisella on pääsy mm. kaikkiin sähköposteihisi ja muihin puhelimelta löytyviin tietoihisi.

Näytön suojakoodin lisääminen

  • Vedä pikavalikko esille puhelimen yläreunasta
  • Valitse pieni hammasratas (=asetukset)
  • Valitse Lukitusnäyttö
  • Valitse Näytön lukituksen tyyppi
  • Valitse PIN-koodi
  • Syötä haluamasi PIN-koodi kahdesti
  • On suositeltavaa piilottaa ilmoitusten sisältö lukitusnäytössä. Samsung-puhelimessa se käy näin: käynnistä Asetukset-sovellus, näpäytä Lukitusnäyttö - Ilmoitukset, aseta päälle "Piilota sisältö".

Matkapuhelimeni tai SIM-korttini varastetaan tai katoaa 

Voit sulkea liittymäsi tilapäisesti soittamalla suoraan Elisan asiakaspalveluun 010 804 400. Ota tämän jälkeen yhteyttä IT Helpdeskiin, it-helpdesk [at] tuni.fi.

Vanhan puhelimen palautus

Palauta vanha puhelin kampuksen laitelokerikkoon. Vikaantuneet ja käytöstäpoistetut puhelimet toimitetaan tietoturvalliseen kierrätykseen.

Vahvan tunnistautumisen asentaminen puhelimeen

kaksivaiheinen tunnistus tarkoittaa mobiililaitteella tehtävää lisätunnistusta sisäänkirjautumisen yhteydessä. Tätä ei tehdä aina, vaan kun se on tarpeen. Käyttö on maksutonta ja tarvitset vain toimivan Android- tai Apple-puhelimen. Voit asentaa sovelluksen useampaan laitteeseen omien tarpeidesi mukaan.

Katso ohje kaksivaiheisen tunnistautumisen asentaminen puhelimeen

 

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi
 

Julkaistu: 31.1.2019
Päivitetty: 28.9.2023