Hyppää pääsisältöön

Vanhan musiikin kauneimmat joululaulut Viinikan kirkossa 7.12.2022 klo 18

Tampereen yliopisto
PaikkakuntaViinikan kirkko, Kaartotie 1, 33100 Tampere
7.12.2023 16.00–18.00
Tule laulamaan ja kuulemaan keskiajan, renessanssin ja barokin joululauluja!

Tutkimuskeskus Trivium – Tampere Centre for Classical, Medieval and Early Modern Studies järjestää nyt jo toista kertaa Vanhan musiikin kauneimmat joululaulut -tilaisuuden Tampereella, Viinikan kirkossa torstaina 7.12.2022 klo 18 yhteistyössä Tampereen vanhan musiikin yhdistyksen ja Tampereen eteläisen seurakunnan kanssa. Mukana on vokaaliyhtye Lumous ja johtava kanttori Martti Syrjäniemi. Musiikin lomassa kuullaan myös lyhyitä tietopaketteja vanhasta joulumusiikista.

Viinikan kirkossa lauletaan ainakin viidellä kielellä, myös latinaksi. Tutustumme esimerkiksi Enkeli taivaan ja On ruusu Iisain juuren -laulujen historiaan ja moniin versioihin, sekä lauletaan vanhoja suomalaisia joululauluja Piae Cantiones -kokoelmasta.

Joululaulun monipuolinen ja kansainvälinen perinne tulee tutuksi: joulunvietto ja latinan kieli ovat yhdistäneet koko läntistä kristikuntaa. Näitä sävelmiä on ollut helppo oppia ja laulaa yhdessä saman tien, esilaulajan avulla. Tästä syystä näitä on hauska laulaa – myös joulunaikana 2023.

Järjestäjä

Trivium – Tampere Centre for Classical, Medieval and Early Modern Studies

Lisätietoja

lauri.uusitalo@tuni.fi