Hyppää pääsisältöön

TLC-webinaari: Käänteinen oppiminen (flipped learning) insinöörimatematiikan opetuksessa

Tampereen korkeakouluyhteisö
25.4.2023 14.00–15.30
Kielisuomi
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
Tervetuloa mukaan Teaching and Learning Centren (TLC) kevään 2023 webinaarisarjan "Tutkimuksesta pedagogisiin tekoihin" huhtikuun webinaariin. Tule kuulemaan uusimmista tutkimuksista, syventämään osaamistasi ja jakamaan ajatuksiasi!

Webinaarin keskiössä on seurantatutkimus opiskelijoiden oppimiseen liittyvien lähestymistapojen, minäpystyvyyden, tavoiteorientaatioiden sekä psykologisten perustarpeiden kehittymisestä.

Webinaarissa esitellään Tampereen yliopiston opettajien ja opiskelijoiden parissa vuosina 2019-2020 suoritettua käänteiseen oppimiseen liittyvää tutkimusta. Tutkimuksen ensimmäinen aineisto koostui (n = 500) ensimmäisen vuoden opiskelijoista, jotka suorittivat yhdeksän kuukauden aikana neljä (pakollista) insinöörimatematiikan kurssia. Puolet opiskelijoista opiskeli kurssit käänteisen oppimisen menetelmällä ja toinen puoli luentoihin perustuvalla menetelmällä. Esityksessä kerrotaan keskeisiä tuloksia opiskelijoiden 1) oppimiseen liittyvien lähestymistapojen (deep, unreflected, organised), 2) minäpystyvyyden, 3) tavoiteorientaatioiden (mastery-approach, performance-approach, performance-avoidance) ja 4) psykologisten perustarpeiden (autonomy, competence, relatedness) täyttymisen kehittymisestä yli ajan näissä kahdessa ryhmässä. Esitys on luonteeltaan interaktiivinen: kunkin tutkimusaiheen löydösten esittelyn jälkeen osallistujilla on mahdollisuus esittää tarkentavia kysymyksiä ja keskustella esittäjien kanssa tulosten käytännön merkityksestä opetustyöhön.  

Asiantuntijat    

Professori Petri Nokelainen, kasvatustieteiden ja kulttuurin tíedekunta, Tampereen yliopisto
Yliopistonlehtori Terhi Kaarakka, informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta, Tampereen yliopisto

Osallistuminen       

Webinaariin ei ole erillistä ilmoittautumista ja se järjestetään etäyhteydellä Zoomissa. Tilaisuus on avoin myös muiden korkeakoulujen henkilöstölle.  

Muista kevään webinaareista tiedotetaan heti päivämäärien vahvistuttua.      

Liity mukaan Zoomissa.      

Meeting ID: 658 7414 8436    

Passcode: 098832    

Lisätiedot: tlc [at] tuni.fi   

Seuraava webinaari Tutkimuksesta pedagogisiin tekoihin -webinaarisarjassa

Järjestäjä

Teaching and Learning Centre

Lisätietoja

tlc@tuni.fi