Hyppää pääsisältöön

Teknologiafoorumi: Reunalaskennan hyödyt liiketoiminnassa

Tampereen yliopisto
SijaintiPohjoisranta 11A, 28120 Pori
Porin yliopistokeskus. Myös etämahdollisuus.
Ajankohta23.9.2022 6.00–8.00
Ilmoittautumisaika päättyy 20.9.2022,20.55
Kielisuomi, englanti
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
DATOS-hankkeen teknologiafoorumissa puhutaan reunalaskennasta (edge computing) ja sen tehokkaasta hyödyntämisestä yritysten toiminnassa.

Alustajina toimivat Jere Grönman Tampereen yliopistosta, Risto Saari ja Sadaf Nazari Solita Oy:sta sekä Maria Seppä-Lassila Hewlett Packard Enterprisesta. Risto, Sadaf ja Maria kertovat reunalaskennan hyödyistä teknologiana ja konkreettisia yrityscaseja aiheen tiimoilta. Esitys on osin englanniksi. Esitysten jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa.

Risto Saari ja Sadaf Nazari toimivat Solitalla konsultteina datalähtöisten palveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa asiakkaille. Päivittäisessä työssä erilaiset datan hyödyntämisen mahdollisuudet ja koneoppiminen ovat osa ratkaisuja, joista osassa reunalaskenta on merkittävässä roolissa.
Maria Seppä-Lassila toimii HPE :llä ratkaisuarkkitehtina Ezmeral ohjelmistotuoteperheen parissa, keskeisiä teemoja päivittäisessä työssä ovat mm. data ja analytiikka, koneoppimismallien elinkaarenhallinta ja reunakeskeisyys.
DI Jere Grönman työskentelee Tampereen yliopiston Porin yksikössä projektipäällikkönä erilaisissa data-analytiikkaa, koneoppimista, avointa robotiikkaa, IoT-teknologiaa ja älymatkailua käsittelevissä hankkeissa.

DATOS-hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. 

SOLITA
Hewlett Packard Enterprise logo.
Euroopan aluekehitysrahasto - Vipuvoimaa EU:lta.

Järjestäjä

DATOS-hanke