Hyppää pääsisältöön

Tee #Ämpäristöteko 5.6. Hervannan kampuksella!

Tampereen yliopisto
SijaintiKorkeakoulunkatu 7, 33720 Tampere
Ajankohta5.6.2023 4.30–15.00
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
Kolme pinkkiä ämpäriä, joiden kyljissä PE- ja PP-merkinnät
Muoviteollisuuden yritykset ja alueelliset kierrätyslaitokset järjestävät maanantaina 5. kesäkuuta kotitalouksien jäykkien muovien vastaanottopäivän eli Ämpäristöteon. Tampereen yliopisto on myös mukana kampanjassa, ja muovinkeräyspisteemme sijaitsee Hervannan kampuksella. Tempausta koordinoi Muoviteollisuus ry.

Ämpäristöteko-tempaus nostaa esiin muovinkierrätyksen tärkeyttä ja kannustaa kaikkia kierrättämään myös kotitalouksien kovamuovia arjessaan. Muovi on arvokas materiaali, ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Tämän vuoksi Tampereen yliopisto on myös mukana Ämpäristöteko-kampanjassa, ja tarjoaa kaikille tamperelaisille mahdollisuuden kierrättää kotiensa kovamuovia. 

 

Mitä saan kierrättää? 

Kampanjan tarkoituksena on kierrättää kotitalouksien muovituotteita, joiden materiaali on PE (polyeteeni) tai PP (polypropeeni). Nämä ovat parhaiten kierrätettävissä ja ehdottomasti yleisimpiä muoveja kotitalouksissa. Kierrätykseen sopivia kotitalouden tuotteita ovat esimerkiksi seuraavat tuotteet: 

  • vanhat ämpärit
  • pulkat
  • muoviset puutarhakalusteet
  • lasten ammeet
  • saavit
  • kukkaruukut
  • eväs- ja muuttolaatikot
  • tyhjät vesikanisterit
  • kastelukannut 

Huomaathan, että kierrätettävien tuotteiden tulee olla kokonaan muovia. Metallit ym. muovikierrätykseen kuulumaton (esim. lumikolien metalliosat) tulee poistaa tuotteista ennen kierrätettäväksi tuomista! 

Muita muovituotteita tai kalvomaisia tuotteita, naruja tai letkuja ei voida vastaanottaa, sillä ne kuuluvat sekajätteisiin. Tavalliset muovipakkaukset kuuluvat muovipakkauskeräykseen, sähkölaitteet SER-keräykseen ja vaarallisia aineita tai jäämiä sisältävät muovituotteet kuuluvat omaan keräilyynsä.

Lisää tietoa muovin kierrättämisestä löydät Muovikuuluukiertoon-sivuilta

 

Missä ja milloin? 

Tampereen yliopiston kierrätyslava sijaitsee Hervannan kampuksella osoitteessa Korkeakoulunkatu 7. Piste on Hervannan valtaväylän suunnalta saavuttaessa tietä myötäilevän parkkialueen päädyssä. Piste on auki maanantaina 5. kesäkuuta klo 7.30–18.00.

Lisää tietoa Ämpäristöteko-tapahtumasta löydät Muoviteollisuus ry:n sivuilta.