Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston uudet opiskelijat on valittu

Julkaistu 5.7.2023
Tampereen yliopisto
Opiskelija kävelee yliopiston käytävällä. Taustalla yliopiston logo.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston suomenkielisiin koulutuksiin on valittu 3321 uutta opiskelijaa. Hakijoita oli korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa yhteensä 28 953. Tampereen yliopisto oli Suomen toiseksi suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrältään. Onnittelut opiskelupaikan saaneille!

Tampereen yliopiston suosituimpia hakukohteita kevään toisessa yhteishaussa sekä kandidaatti- että kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella kauppatieteiden, lääketieteen ja psykologian koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti. 

Osa hakijoista on saanut tietää opiskelupaikasta jo toukokuussa, kun todistusvalinnan tulokset julkaistiin. Tampereen yliopisto järjesti kampuksillaan lähes 30 valintakoetta touko-kesäkuun aikana.

Avoimen yliopiston väylien ja näyttöreittiopintojen kautta hyväksyttiin yhteensä 232 opiskelijaa. Näyttöreitillä hakemisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut hakukohteesta riippuen vaaditun opintojakson tietyin kriteerein. Avoimen yliopiston opintojen perusteella valitut ovat suorittaneet ennalta määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein tai valintaperusteissa määritellyn määrän opintoja. 

Suomenkielisissä koulutuksissa aloittaa 3321 opiskelijaa syksyllä 2023. Nyt valittujen lisäksi yhteensä yli 1000 englanninkielisiin koulutuksiin hakenutta sai opiskelupaikan jo aikaisemmin keväällä.

Tervetuloa yhteisöömme uudet opiskelijat! 

Uusien opiskelijoiden orientaatioviikko toteutetaan kampuksilla elokuussa, 21–25.8.2023. Myös tuutoriryhmät kokoontuvat heti ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien. 

Kaikkien opiskelijaksi hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden kannattaa perehtyä hyvissä ajoin uusille opiskelijoille tarkoitettuun tervetulosivuun, Moodle-alueeseen ja tutkinto-ohjelmakohtaisiin tarkempiin tietoihin yliopiston nettisivuilla opiskelijan oppaassa.  

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään 14. heinäkuuta  

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 14.7.2023 kello 15.00 mennessä. 

Kaikki kevään toisessa yhteishaussa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 1.8.2023 kello 15:00. Tampereen yliopiston avoimen väylän haussa sekä yliopistojen siirtohaussa hakeneet ovat saaneet tiedon valintojen tulosten julkaisusta sähköpostitse.  

Lisätietoja 

Opiskelija- ja hakijapalvelut 
0294 520 400 (ma-pe kello 12–14) 
hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tau[at]tuni[dot]fi) 

Median yhteydenotot 

 Kaisa Keskitalo, päällikkö, Opiskelija- ja hakijapalvelut 
040 7545951 
kaisa.keskitalo [at] tuni.fi (kaisa[dot]keskitalo[at]tuni[dot]fi) 

Linkit: