Hyppää pääsisältöön

Strategisen tutkimuksen rahoitusmuotoa arvioineen TIETOVA-hankkeen loppuraportin julkistaminen

Tampereen yliopisto
PaikkakuntaHelsingin yliopiston Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, Helsinki).
27.9.2022 13.00–15.00
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
viitekuvassa tilastograafia ja ihmishahmoja
Tampereen yliopiston Higher Education Group -tutkimusryhmä on toteuttanut arvioinnin strategisen tutkimuksen rahoitusmuodosta. Loppuraportin julkistamistilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä

Tampereen yliopiston Higher Education Group -tutkimusryhmä on toteuttanut Tutkimustiedosta toimintaan ja vaikuttavuuteen: Strategisen tutkimuksen rahoitusmuodon arviointi (TIETOVA) - hankkeen (VN TEAS-hanke, 3/2021–8/2022). 

Arvioinnin päätavoitteena oli toteuttaa kokonaisvaltainen arviointi siitä, missä määrin strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama tutkimus on tuottanut sellaista uutta tietoa, jota yhteiskunnallisessa päätöksenteossa tarvitaan. Hanke arvioi myös tiedon hyödyntämistä ja muita vaikutuksia, joita strategisen tutkimuksen rahoitusväline on saanut aikaan. 

Arviointihankkeen loppuraportin julkistamistilaisuus järjestetään tiistaina 27.9.2022 klo 13.00–15.00 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt 22.9.2022, mutta kaikki kiinnostuneet voivat seurata tilaisuutta etäyhteydellä.  

Tilaisuuden ohjelma: 

  • 13.00 Alkusanat, hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Antti Pelkonen, Valtioneuvoston kanslia 
  • 13.05 Hankkeen päätulosten esittely, professori Jussi Kivistö, Tampereen yliopisto 
  • 13:35 Kommenttipuheenvuoro ja reflektio, professori David Budtz-Pedersen, Aalborgin yliopisto (in English) 
  • 14.05 Paneelikeskustelu: paneelin juontaa erityisasiantuntija Risto Alatarvas, Valtioneuvoston kanslia ja panelisteina toimivat kansliapäällikkö Juhani Damski, ympäristöministeriö, johtaja Riikka Heikinheimo, Elinkeinoelämän keskusliitto, Strategisen tutkimuksen neuvoston puheenjohtaja Anu Kaukovirta, Suomen Akatemia ja LUKE, EQUA-ohjelman ohjelmajohtaja Olli Kangas, Turun yliopisto ja valtiosihteeri Pilvi Torsti, liikenne- ja viestintäministeriö
  • 14.35 Yleisön kysymykset ja kommentit 
  • 14.55 Päätössanat, Antti Pelkonen, Valtioneuvoston kanslia 

Lisätietoa 

Professori Jussi Kivistö, hankkeen johtaja
HEG, johtamisen ja talouden tiedekunta
Tampereen yliopisto
jussi.kivisto [at] tuni.fi, 050 421 1070 

Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto