Tapahtuma

Satahyvää - Satakunnan sosiaali-, terveys- ja hyvinvointitutkimuksen päivä

Ilmoittautumisaika:
kuva_-jonne-renvall_tampereen-yliopisto.png
Satahyvää-tutkimuspäivä kokoaa yhteen Satakunnassa tehtävää ja Satakuntaa käsittelevää sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen tutkimus- ja kehittämistyötä. Päätavoitteena on tehdä näkyväksi alueen tutkimusta ja tutkimuksen teon mahdollisuuksia sekä käytännön kehittämisen tuloksia. Tilaisuuden järjestää Tampereen yliopiston Pori (yhteiskuntatieteet/SOC) yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Satasairaalan kanssa.

Satahyvää - Satakunnan sosiaali-, terveys- ja hyvinvointitutkimuksen päivä 21.1.2020 

Satahyvää-tutkimuspäivä kokoaa yhteen Satakunnassa tehtävää ja Satakuntaa käsittelevää sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen tutkimus- ja kehittämistyötä. Päätavoitteena on tehdä näkyväksi alueen tutkimusta ja tutkimuksen teon mahdollisuuksia sekä käytännön kehittämisen tuloksia. Tilaisuus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialoilla toimiville asiantuntijoille, ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestää Tampereen yliopisto Pori (yhteiskuntatieteet/SOC) yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Satasairaalan kanssa. 

Ohjelma 

Tilaisuus sisältää asiantuntijapuheenvuoroja, tutkimus- ja kehittämisprojektien esittelytyöryhmiä, tietoiskuja ja mahdollisuuden tutustua Satakunnan ammattikorkeakoulun hyvinvointiteknologiademoihin ja Satasairaalan hanketoimintaan. Lisäksi aikaa on varattu verkostoitumiselle. 

Aikataulu:

8.45 – 9.15 Kahvi, Porin yliopistokeskuksen ala-aula

9.15 – 9.20 Tervetuloa (Riikka Korkiamäki, Tampereen yliopisto, SOC, Pori)

9.20 – 10.00 Terveys, sairaus ja hyvinvointi: Erilaisia ajattelutapoja ja samanlaisia hahmotuksia eri ammattiryhmien kesken (Heidi Luotolahti-Pitkäranta, Porin perusturvakeskus)

10.00 – 10.40 Hyvinvoinnin muutos Suomessa 1972-2017 (Juho Saari, Tampereen yliopisto)

10.50 – 12.10 Työryhmät I

Perhe, hoiva ja läheissuhteet I

Sosiaali- ja terveyspalvelut, työmenetelmät ja käytännöt I

Asiantuntijuus, osaaminen ja motivaatio sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialoilla

Yhteistyö ja kumppanuus käytännöissä ja palveluissa

Vaikuttavuus ja innovaatiot

12.10 – 13.00 Lounas (omakustanteinen)

13.00 – 14.30 Työryhmät II

Perhe, hoiva ja läheissuhteet II

Sosiaali- ja terveyspalvelut, työmenetelmät ja käytännöt II

Keskiössä kansalainen, asiakas tai potilas

Tutkimusprosessi, aineistot ja käytännöt (huom. kaikille avoin!)

14.30 – 15.10 Kun kansalainen kohtasi hyvinvointivaltion: suomalainen sosiaaliturva kokemushistoriana (Minna Harjula, Tampereen yliopisto)

15.10 – 15.50 Soluväliaineen makromolekyylit: potentiaalinen hoidon väline tulevaisuudessa (Hannu Järveläinen, Satakunnan sairaanhoitopiiri/Turun yliopisto)

15.50 – 16.00 Lopetussanat (Satasairaala, Sari Sjövall) 

Lisätiedot tapahtuman verkkosivuilla. 

Abstraktikutsu 

Osana tutkimuskatselmusta järjestetään monitieteisiä työryhmiä, joissa on mahdollista esitellä omaa tutkimusta tai kehittämishanketta. Kutsumme koolle Satakunnassa toimivia sekä Satakuntaa ja satakuntalaista väestöä käsitteleviä sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen tutkimus- ja kehittämistyön parissa työskenteleviä. Myös väitöskirjatutkijat ja ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteitään esittelevät opiskelijat ovat tervetulleita työryhmiin.  

Tutkimuspäivän abstraktihaku avataan syyskuussa 2019 ja se päättyy 30.11.2019. Pyydämme esitelmäehdotukset erilliselle lomakkeelle. Pituus 200-250 sanaa. Lisätiedot: https://research.tuni.fi/satahyve/abstraktikutsu/ 

Lomake: Abstraktit 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen Satahyvää 2020 -tutkimuspäivään on avoinna ja jatkuu 12.1.2020 asti . Tilaisuus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialoilla toimiville asiantuntijoille, ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.  

Lomake: Ilmoittautuminen 

Järjestäjien puolesta,  

tervetuloa!  

 

Järjestäjä

Tampereen yliopisto (yhteiskuntatieteet/SOC, Pori)
Satakunnan ammattikorkeakoulu
Satasairaala

Further information

Eveliina Kaukkila, YTM, projektipäällikkö, ASTe-hanke (ESR)
eveliina.kaukkila@tuni.fi
050  318 2136

Elina Patana, YTM, projektiasiantuntija, Kampus-Sote –hanke (EAKR)
elina.patana@tuni.fi
050 318 7786