Hyppää pääsisältöön

Portti työelämään -tapahtumassa yli 100 yritystä esitteli työmahdollisuuksiaan opiskelijoille

Julkaistu 3.2.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
Opiskelijoita ja yritysten edustajia TAMKissa Porttityöelämään -tapahtumassa.
Vuosittainen Portti työelämään -rekrytointitapahtuma järjestettiin Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella 23.–25.1. Mukana oli kaikkiaan 116 yritystä. Tapahtuman järjesti Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko.

Livetapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kahden vuoden tauon jälkeen. Tapahtuman ohjelmaan, viihtyvyyteen ja visuaaliseen ilmeeseen tehtiin uudistuksia, joten järjestäjien odotukset olivat korkeat. Petra Toivonen ja Hanna Ojaniemi Tamkosta ovat sitä mieltä, että odotukset täyttyivät. 

– Meidän järjestäjien näkökulmasta Portti työelämään -tapahtuma onnistui todella hyvin. Kolmen päivän aikana tapahtui tuhansia kontakteja yritysten ja opiskelijoiden välillä, mikä on tapahtuman tärkein tarkoitus. 

Tapahtuman myynti takkuili alkuun jonkin verran, mikä johtui luultavasti korona-ajan tauosta. 

– Syksyllä alayhdistyksemme olivat suurena apuna yritysten tavoittamisessa, ja lopulta kaikki messupaikat täyttyivät. Yrityksiä jäi jopa jonotuslistalle saakka, Toivonen ja Ojaniemi kertovat. 

Ensimmäisenä tapahtumapäivänä paikalla olivat sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden ja palveluliiketoiminnan yritykset. Toinen päivä oli varattu sekä tekniikan että ICT-alan yrityksille ja kolmas yksinomaan tekniikan alan yrityksille.

Mukana niin kokeneita kuin uusia yrityksiä 

Portti työelämään on monille yrityksille jo entuudestaan tuttu tapahtuma. Yksi monesti osallistunut yritys on Insta Group, jonka toimialoja ovat teollisuusautomaatio, teollinen digitalisaatio, kyberturva ja puolustusteknologia. Insta Group haki tapahtumasta traineita esimerkiksi automaatio- ja sähkösuunnitteluun. 

– Täällä on paljon alan opiskelijoita paikalla, ja työhakemuksia on aiempina vuosina tullut tamkilaisilta runsaasti. Nämä ovat parhaat rekrytointimessut, joissa olemme olleet, Insta Groupin rekrytoinnin asiantuntija Hanna Mäki-Latvala kehuu. 

Myös teknisen alan suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Rejlers on ollut mukana tapahtumassa useamman kerran. Monet tamkilaiset ovat jo löytäneet tiensä Rejlersille, ja tapahtumassakin oli mukana useampi TAMKista valmistunut esittelijä. 

– Pyrimme saamaan parhaat osaajat meille. Meillä on tarjolla esimerkiksi kesäharjoitteluja, ja olemme lanseeranneet Rekry100-kampanjan, jonka tarkoituksena on palkata meille 100 nuorta osaajaa, kertoo rekrytoinnin koordinaattori Kiia Kagan Rejlersista. 

Paikalla oli myös ensikertalaisia, esimerkiksi henkilöstöpalvelualan yritys Eezy, joka esitteli opiskelijoille vuokratyöpaikkojaan lukuisilla eri aloilla. 

– Saimme sähköpostiin Portti työelämään -mainoksen, joka houkutti meidät mukaan. Täällä on paljon meille sopivaa kohderyhmää liikkeellä, joten tämä on hyvä paikka olla näkyvillä, sanoo palvelupäällikkö Eevi Leinonen Eezysta.

Positiivista palautetta järjestäjille 

Tamko on saanut valtavasti positiivista palautetta tapahtumasta niin yrityksiltä kuin opiskelijoilta. Yritykset kiittivät erityisesti hyvin toimivista järjestelyistä ja suuresta opiskelijamäärästä. Monessa yrityksessä oltiin kiinnostuneita osallistumaan myös ensi vuoden tapahtumaan. Tamko aikoo lähettää osallistuneille yrityksille palautekyselyn, jonka vastauksia käytetään hyödyksi seuraavassa tapahtumassa. 

– Tämän takana on valtava joukko tekijöitä, kuten ainejärjestöjä, ainekerhoja ja TAMKin henkilöstöä. Kiitämme kaikkia tapahtuman järjestämiseen osallistuneita mutkattomasta yhteistyöstä. Saimme yhdessä aikaan mahtavan tapahtuman, Toivonen ja Ojaniemi iloitsevat. 

Seuraava Portti työelämään -tapahtuma järjestetään 22.–24.1.2024.

Lue lisää Portti työelämään -tapahtumasta: 
https://www.porttityoelamaan.com/fi 

 

Teksti: Emmi Suominen 
Kuva: Saara Lehtonen