Hyppää pääsisältöön

Lasten akatemia 28.1.: Pitävätkö kaikki intiaanit sulkapäähinettä?

Tampereen yliopisto
SijaintiYliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Sopraano-sali
Ajankohta28.1.2023 9.00–10.00
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
Riku Hämäläinen sulkapäähineen kanssa
Lasten akatemia kutsuu sinut, 7–10 –vuotias, jälleen opiskelijaksi oikeaan yliopistoon.

Ylväs intiaanimies pukeutuneena upeaan kotkansulkapäähineeseen. Tämä on mielikuva, joka monelle tulee ensimmäiseksi mieleen Pohjois-Amerikan intiaaneista. Pitääkö tämä yleinen käsitys paikkansa? Pitävätkö kaikki intiaanit sulkapäähinettä? Riku Hämäläisen luennolla tarkastellaan Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen eli intiaanien kulttuureita ja pohditaan, miksi sulkapäähineestä on tullut intiaanien symboli.

Riku Hämäläinen on Helsingin yliopiston dosentti ja hän työskentelee museotoimenjohtajana Seinäjoella. Hän on tutkinut ja kirjoittanut paljon intiaanien kulttuureista ja uskonnoista sekä ollut mukana tekemässä intiaanikulttuureita esitteleviä näyttelyitä, mm. Istuva Härkä -näyttelyä Tampereella Vapriikissa vuonna 2009.  

Lasten akatemian tämän kertainen luento on osa Tampereen tieteen päiviä, jossa on tarjolla paljon muuta kuultavaa, nähtävää ja koettavaa lapsille ja aikuisemmallekin yleisölle. Tarkemmat tiedot Tampereen tieteen päivien verkkosivuilta.

Lasten akatemia

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri, jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen Lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin aikuisten yliopistossa! 

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille.  Lasten akatemian tekevät Sinulle yhteistyössä Tampereen yliopisto sekä Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. 

 

Järjestäjä

Tampereen yliopisto ja Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö

Lisätietoja

Tapahtumatuottaja Kyösti Koskela, 050 318 6621, kyosti.koskela@tuni.fi