Hyppää pääsisältöön

Kuoroakatemia-hankkeen konsertti Duruflé: Requiem

Tampereen ammattikorkeakoulu
PaikkakuntaTuomiokirkonkatu 3b, 33100 Tampere
Tampereen tuomiokirkko
13.5.2023 19.00–20.30
PääsymaksuMaksullinen tapahtuma
Kamarikuoro Tampere Cappella Tuomiokirkossa
TAMKin Kuoroakatemia-hanke huipentuu ammattilaiskuorojen yhteiseen konserttiin Tampereen tuomiokirkossa lauantaina 13.5.2023.

TAMK Musiikin Kuoroakatemia-projektin yhteistyökumppanit kamarikuoro Tampere Cappella ja Viron filharmoninen kamarikuoro (EPCC) sinetöivät yhteistyönsä tulokset hankkeen päätöskonsertissa Tampereella. Konsertin pääteos on Duruflén Requiem, jonka johtaa EPCC:n taiteellinen johtaja Tõnu Kaljuste

Viron Filharmoninen kamarikuoro on tehnyt yhteistyötä Tampere Cappellan kanssa hankkeessa yli vuoden ajan ja konsertissa kuullaankin harvinainen yhteiskokoonpano näistä kuoroista lähes 50 laulajan voimin.

Ohjelmistossa kuullaan konsertin nimiteoksen lisäksi Arvo Pärtin teokset The Deer´s Cry ja An Den Wassern Zu Babel Saben Wir un Weinten Psalm 137.

Lipunmyynti on nyt auki Lippu.fi-palvelussa!

Liput: 25/20/15€ (norm./eläkeläinen/opiskelija tai varusmies) + toimitusmaksut verkkokaupassa. Lipunmyynti ovella alk. tuntia ennen konserttia, maksuvälineenä käy vain kortti.

ENNAKKOETU:

TAMKin henkilökunnalle ja opiskelijoille alennus -3€ normaalista lipunhinnasta verkkokaupassa 30.4.2023 asti kampanjakoodilla TAMK. (maks 2 alelippua ostos).
 

Kuoroakatemia kehittää ammattilaiskuorotoimintaa Tampereella ja Tallinnassa

Konsertti on osa Kuoroakatemia-hanketta, joka on Suomen kulttuurirahaston rahoittama Kärkihanke Tampereen ammattikorkeakoulussa. Kuoroakatemia on suunnattu kuoroalan ammattilaisille ja sen yhtenä tavoitteena on kehittää mallia, jolla kuoroyhteisön toiminta nousee jo taitavalta freelance-ammattilaistasolta kansainväliselle huipputasolle. Mukana konserttiyhteistyössä Tampereen tuomiokirkkoseurakunta. 

Viron filharmoninen kamarikuoro eli Eesti Filharmoonia Kammerkoor perustettiin vuonna 1981. Se on yksi maailman arvostetuimmista ja tunnetuimmista kuoroista. Kuoron perustaja Tõnu Kaljuste toimi sen taiteellisena johtajana ja ykkösjohtajana 20 vuotta ja on palannut jälleen taiteelliseksi johtajaksi.

Tampere Cappella on musiikin ammattilaisista koostuva kamarikuoro, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2015. Kuoron tärkeä yhteistyökumppani on TAMK Musiikin kuoronjohdon koulutus ja laulun ammattikoulutus. Kuoron taiteellinen johtaja on Markus Yli-Jokipii.

Järjestäjä

TAMK Musiikki, Kamarikuoro Tampere Cappella ja Viron filharmoninen kamarikuoro

Lisätietoja

projektipäällikkö Susanna Ihanus, susanna.ihanus@tuni.fi