Hyppää pääsisältöön

Demokratiatutkimusverkoston Hoiva ja demokratia -työpajat 9.11. ja 28.11.

Tampereen yliopisto
9.11.2023 12.30–15.30
Näytä kaikki ajankohdat
Kielisuomi
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
Tuni-logo, kukkia, ihmisiä.
Tampereen yliopiston Demokratiatutkimusverkosto järjestää syksyn aikana kaksi työpajaa otsikolla ”Hoiva ja demokratia”.

Työpajojen pyrkimyksenä on tuoda yhteen järjestöjen edustajia ja tutkijoita keskustelemaan hoivan ja demokratian polttavista kysymyksistä niin tutkimuksen kuin käytännön toiminnankin näkökulmasta.  

Työpajojen ohjelma muodostuu sidosryhmien ja tutkijoiden lyhyistä puheenvuoroista ja yhteisestä keskustelusta. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Ensimmäinen työpaja torstaina 9.11.2023 klo 12.30–15.30

Paikka: Tampereen yliopisto, Lyhty-rakennus 

Syksyn ensimmäisessä Hoiva ja demokratia -työpajassa tarkastellaan hoivaa, huolenpitoa ja demokratiaa kaupunkitilassa. Työpajassa pohdimme, millaista on elää yhdessä urbaanissa ympäristössä, ja miten hoiva ja huolenpito ylläpitävät ihmisten välisiä suhteita. Keitä ja mitä pidetään hoivan ja huolenpidon arvoisina? Miten hoiva voi olla sekä demokraattinen oikeus että demokratian edellytys? Millainen rooli kolmannella sektorilla ja aktiivisilla kaupunkilaisilla on moninaisten hoivan ja huolenpidon käytäntöjen muodostumisessa? Mukana työpajassa Villi vyöhyke, Skeittitapuli sekä Tampereen kaupungin Puistoruokailu. Tutkijoiden puheenvuoroista vastaavat Mikko Kyrönviita, Riina Lundman, Johanna Hokka ja Antti Wallin.

 

Toinen työpaja tiistaina 28.11.2023 klo 12.30–15.30

Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso

Työpajassa tarkastellaan hoivaa, huolenpitoa ja demokratiaa kaupunkitilassa ikääntymisen ja ikääntyvien kaupunkilaisten näkökulmasta. Työpajassa pohdimme, millaista on vanheta urbaanissa ympäristössä ja miten kaupunkitila ja eri toimijat voivat tukea ikääntyvien kaupunkilaisten hyvinvointia ja osallisuutta. Millaisia merkityksiä ylisukupolvisilla suhteilla on kaupunkitilassa? Nähdäänkö ikääntyvät kaupunkilaiset aktiivisina toimijoina vai hoivan ja huolenpidon kohteina? Millainen rooli tiloilla on ikääntymisen näkökulmasta? Lisäksi pohdimme kolmannen sektorin merkitystä moninaisten hoivan ja huolenpidon käytäntöjen muodostumisessa. Mukana työpajassa Muistiliitto, Tampereen vanhusneuvosto, Mummolaakso ja Tampere Missio sekä tutkijat Outi Jolanki, Liina Sointu, Lina Van Aerschot ja Virve Repo.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapahtumaa tukee Sustainable Transformation of Urban Environments (STUE).

 

Tulevat tapahtumat

Menneet tapahtumat

9.11.2023 12.30–15.30
28.11.2023 12.30–15.30

Järjestäjä

Demokratiatutkimusverkosto

Lisätietoja

Sonja Helkala, sonja.helkala@tuni.fi & Anniriikka Rantala, anniriikka.rantala@tuni.fi