Humans, Environment and Culture, 5–10 cr
- Description
- Completion options
- Completion option 1
- Completion option 2
- Completion option 3
Participation in teaching; Finnish, English
Scheduled teaching
Ruokahistoriaa kautta aikain, Verkko-opetus
Kurssilla perehdytään länsimaiseen ruokakulttuuriin esihistoriasta nykypäiviin: millaisia käytäntöjä, tapoja, uskomuksia, mielikuvia ja asenteita ruokaan on eri aikoina eri kulttuureissa liittynyt. Kurssilla tutustutaan mm. yksittäisten ravintoaineiden historiaan, muuttuviin makumuoteihin, muinaisiin ruoanvalmistustekniikoihin, eri säätyjen ja yhteiskuntaluokkien ruokavalioihin, ruoan ammattilaisten rooleihin eri aikoina, varhaisiin resepteihin ja keittokirjoihin, ruoan ja uskonnon suhteeseen, ruokaan liittyneisiin terveyskäsityksiin, ruoan esteettisiin ulottuvuuksiin ja symboliikkaan.
Ilmoittautuminen kevään 2022 historian verkkokursseille alkaa 15.8.2021 ja päättyy 12.9.2022.
lmoittaudu kurssiille SEKÄ Sisussa että valtakunnallisen verkko-opetuksen verkkolomakkeella osoitteessa: https://verkko-opetus.utu.fi/ Verkkolomakkeella kerätään ilmoittautumistiedot valtakunnallisesti ja kaikkia lomakkeella kerättäviä tietoja ei saada Sisusta.
Kurssin infosivu: https://verkko-opetus.utu.fi/semester/displaycourse/50/67
Lisätietoa historian valtakunnallisten verkkokurssien suorittamisesta Tampereen yliopistossa, katso https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/uni?page=3177 ja klikkaa sivulta auki Historian valtakunnalliset verkko-opinnot.
Tampereen yliopistolla varattu kurssille 6 kurssipaikkaa.
Valinnassa etusijalla ovat historian pääaineopiskelijat.