Skip to main content
You are browsing the curriculum of a past academic year (2022–2023).
Do you want to change to the ongoing academic year?
Teaching schedule, curriculum year 2022–2023

Ruokahistoriaa kautta aikain, Verkko-opetus

Online teaching (Finnish)
3.10.2022 – 5.12.2022
Active in period 1 (1.8.2022–23.10.2022)
Active in period 2 (24.10.2022–31.12.2022)

Kurssilla perehdytään länsimaiseen ruokakulttuuriin esihistoriasta nykypäiviin: millaisia käytäntöjä, tapoja, uskomuksia, mielikuvia ja asenteita ruokaan on eri aikoina eri kulttuureissa liittynyt. Kurssilla tutustutaan mm. yksittäisten ravintoaineiden historiaan, muuttuviin makumuoteihin, muinaisiin ruoanvalmistustekniikoihin, eri säätyjen ja yhteiskuntaluokkien ruokavalioihin, ruoan ammattilaisten rooleihin eri aikoina, varhaisiin resepteihin ja keittokirjoihin, ruoan ja uskonnon suhteeseen, ruokaan liittyneisiin terveyskäsityksiin, ruoan esteettisiin ulottuvuuksiin ja symboliikkaan.

Ilmoittautuminen kevään 2022 historian verkkokursseille alkaa 15.8.2021 ja päättyy 12.9.2022.

lmoittaudu kurssiille SEKÄ Sisussa että valtakunnallisen verkko-opetuksen verkkolomakkeella osoitteessa: https://verkko-opetus.utu.fi/ Verkkolomakkeella kerätään ilmoittautumistiedot valtakunnallisesti ja kaikkia lomakkeella kerättäviä tietoja ei saada Sisusta.

Kurssin infosivu: https://verkko-opetus.utu.fi/semester/displaycourse/50/67

Lisätietoa historian valtakunnallisten verkkokurssien suorittamisesta Tampereen yliopistossa, katso https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/uni?page=3177 ja klikkaa sivulta auki Historian valtakunnalliset verkko-opinnot.

Tampereen yliopistolla varattu kurssille 6 kurssipaikkaa.
Valinnassa etusijalla ovat historian pääaineopiskelijat.

Required performances

Verkko-opetus

Verkko-opetus

Method of attainment
Participation in teaching
Language of instruction
Finnish
Responsible organisation
Faculty of Social Sciences
Persons responsible
Responsible teacher:
Jouni Keskinen
Hannele Klemettilä
Primary course unit
Other course units