Hyppää pääsisältöön
Opintojakso, lukuvuosi 2023–2024
POL.VO.326

Poliittinen johtaminen ja poliittiset prosessit, 10 op

Tampereen yliopisto
Essee on tietystä aiheesta tai aihepiiristä pohdiskellen ja arvioiden laadittu kirjoitelma. Opiskelijan tulee ensin olla yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan, jonka kanssa opiskelija määrittelee korvaavalle esseesuoritukselle selkeän kysymyksenasettelun, lähdeaineiston ja esseen laajuuden. Esseen aiheen tulee sopia opintojakson osaamistavoitteisiin. Opiskelijan tulee käyttää esseessään tarkoituksenmukaista ja monipuolista lähdeaineistoa. Tekstin muotoseikkojen osalta on noudatettava hyviä tieteellisen kirjoittamisen käytäntöjä (ks. Opas kirjallisiin töihin, Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma, 2019). Kun esseen aiheesta ja lähdeaineistosta on sovittu, opiskelija voi ryhtyä kirjoitustyöhön. Opas kirjallisiin töihin löytyy opiskelijan oppaasta kohdasta ”Kirjallisten töiden ohjeet”. Tarkemmat kirjoitusohjeet esseille löytyy samaisesta oppaasta sivuilta 6-7 (arviontikriteerit liitteessä 5).
Kaikkien osuuksien suorittaminen on pakollista.

Poliittinen johtaminen ja poliittiset prosessit (Itsenäinen työskentely); englanti, suomi

Poliittinen johtaminen ja poliittiset prosessit (Osallistuminen opetukseen); englanti, suomi

Tyyppi
Osallistuminen opetukseen
Opetuskieli
englanti, suomi
Laajuus
5 op
Arvosteluasteikko
Yleinen asteikko, 0-5
Vastuuorganisaatio
Johtamisen ja talouden tiedekunta 100 %

Ohjelmassa oleva opetus

Toteutus

Poliittinen talous: moderni rahateoria ja sen kritiikki, Luento-opetus

Luento-opetus (suomi)
30.8.2023 – 11.10.2023
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2023–22.10.2023)
Toteutus

Suomen energiapolitiikka, Luento-opetus

Luento-opetus (suomi)
10.1.2024 – 16.2.2024
Aktiivinen periodissa 3 (1.1.2024–3.3.2024)

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on perustiedot Suomen energiapolitiikan historiallisesta kehityksestä, energiapolitiikkaan kohdistuvan julkisen ohjauksen muutoksista, energiapoliittisesta vallankäytöstä ja kansalaisten roolista energiapolitiikassa. Opiskelija on perehtynyt lisäksi energiapolitiikan päätöksentekoprosesseihin ja vuorovaikutusverkostoihin sekä niihin vaikuttavien toimijoihin, kuten Euroopan unionin, poliittisten päätöksentekijöiden, viranomaisten, tutkimuslaitosten, yritysten ja kansalaisjärjestöjen rooliin.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija kykenee jäsentämään energiapoliittista vallankäyttöä, asiantuntijavaltaa ja suomalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa energiapolitiikkaan sekä kansalaisina edustuksellisen demokratian ja kansalaisjärjestöjen kautta että kuluttajina omien kulutusvalintojensa pohjalta. Opiskelija kykenee myös analysoimaan ajankohtaista energiapoliittista keskustelua laajemmasta politiikan tutkimuksen näkökulmasta sekä jäsentämään Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin vaikutuksia Suomen energiajärjestelmään ja -politiikkaan.

Oppimisympäristöt

Yhteiset

Demoluento: / 40
Opettajat
Sijainti

Toteutus

Puolueiden organisaatio ja johtaminen, Luento-opetus

Luento-opetus (suomi)
11.1.2024 – 22.2.2024
Aktiivinen periodissa 3 (1.1.2024–3.3.2024)