Hyppää pääsisältöön
Opintojakso, lukuvuosi 2023–2024
POL.102

Valtio-opin johdantokurssi, 5 op

Tampereen yliopisto
Essee on tietystä aiheesta tai aihepiiristä pohdiskellen ja arvioiden laadittu kirjoitelma. Opiskelijan tulee ensin olla yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan, jonka kanssa opiskelija määrittelee korvaavalle esseesuoritukselle selkeän kysymyksenasettelun, lähdeaineiston ja esseen laajuuden. Esseen aiheen tulee sopia opintojakson osaamistavoitteisiin. Opiskelijan tulee käyttää esseessään tarkoituksenmukaista ja monipuolista lähdeaineistoa. Tekstin muotoseikkojen osalta on noudatettava hyviä tieteellisen kirjoittamisen käytäntöjä (ks. Opas kirjallisiin töihin, Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma, 2019). Kun esseen aiheesta ja lähdeaineistosta on sovittu, opiskelija voi ryhtyä kirjoitustyöhön. Opas kirjallisiin töihin löytyy opiskelijan oppaasta kohdasta ”Kirjallisten töiden ohjeet”. Tarkemmat kirjoitusohjeet esseille löytyy samaisesta oppaasta sivuilta 6-7 (arviontikriteerit liitteessä 5).
Kaikkien osuuksien suorittaminen on pakollista.

Valtio-opin johdantokurssi (Itsenäinen työskentely); englanti, suomi

Valtio-opin johdantokurssi (Osallistuminen opetukseen); englanti, suomi

Tyyppi
Osallistuminen opetukseen
Opetuskieli
englanti, suomi
Laajuus
2 op
Arvosteluasteikko
Yleinen asteikko, 0-5
Vastuuorganisaatio
Johtamisen ja talouden tiedekunta 100 %

Ohjelmassa oleva opetus

Toteutus

Valtio-opin johdantokurssi, Luento-opetus

Luento-opetus (suomi)
5.9.2023 – 29.9.2023
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2023–22.10.2023)
Johdatus politiikan tutkimukseen; valtio-oppi tieteenalana ja sen suhteet lähitieteisiin

KUVAUS

Johdatus politiikan tutkimukseen; valtio-oppi tieteenalana ja sen suhteet lähitieteisiin; politiikan tutkimuksen keskeiset käsitteet, tutkimusongelmat, teoriat ja aineistot; politiikan tutkimuksen ajankohtaiset haasteet.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija omaa perustiedot politiikan tutkimuksen keskeisistä käsitteistä, teorioista, aineistoista, tutkimuskohteista sekä ajankohtaisista haasteista. Hän on perehtynyt valtio-oppiin tieteenalana ja osaa arvioida politiikan tutkimuksen suhteita muihin tieteenaloihin. Opiskelija osaa myös arvioida politiikan luonteen muutosta ja poliittisen toiminnan eri muotoja sekä ymmärtää tärkeimpien poliittisten ideologioiden ja poliittisten järjestelmien keskeisiä ominaisuuksia.

Työskentelytavat
Oppimateriaalit
Oppimisympäristöt

Valinnaiset

Luennot: