Hyppää pääsisältöön

Tuuli-Elina Ruuskanen: Koulutus toi yrityksellemme kasvua ja näkyvyyttä

Julkaistu 12.1.2021
,
päivitetty 5.8.2021
Tampereen ammattikorkeakoulu
Liiketalous ja media
Tuuli-Elina Ruuskanen
Juontaja ja esiintymiskouluttaja Tuuli-Elina Ruuskanen sai yrittäjyyden YAMK-opintojen kautta yritystoiminnalleen toivomaansa kasvua ja näkyvyyttä. Opiskelu oli hänen mukaansa mielekästä, koska mitään ei tarvinnut opiskella ”varastoon”, vaan pystyi hyödyntämään koulutuksessa opittuja asioita heti omassa yritystoiminnassa.

Kuka olet?

Olen ammattijuontaja, esiintymiskouluttaja ja kahden alle kouluikäisen pojan äiti, joka rakastaa erityisesti trampoliinilla hyppimistä. 

Millainen on työ- ja yrittäjähistoriasi?

Yrittäjyyden polulle astuin ensimmäisen kerran vuonna 2007, kun opiskelin tradenomiksi TAMKin Proakatemiassa. Siitä lähtien mukanani on kulkenut vähintään yksi y-tunnus. Olen toiminut sivu- ja päätoimisena yrittäjänä eri aloilla. Nykyisessä yrityksessäni Maikki Mediassa olen työskennellyt vuodesta 2013 yhdessä yrityskumppanini ja parhaan ystäväni Kati Vasellin kanssa.

Mikä sai sinut innostumaan yrittäjyyden ylemmästä tutkinto-ohjelmasta?

Pidän uusien asioiden oppimisesta, ja erityisesti sellaisten asioiden, mitkä vauhdittavat liiketoimintaamme. Hakeutuminen nimenomaan yrittäjyyden YAMK-ohjelmaan oli täysin selvä asia. Halusin Tampereen ammattikorkeakouluun aikaisempien hyvien kokemusten perusteella. Proakatemian toteutusmalli on itselleni paras muoto opiskeluun. Parasta oli se, että yrittäjyyden YAMK-tutkinto-ohjelma takasi sen, että sain lisätietoa juuri minua ja yritystäni eniten hyödyttävistä aiheista. Vertaisoppimisen mahdollisuus oli mahtava.

Haastavinta oli aikataulutus perheen, työn ja opiskelujen välillä. Harmittavaa oli toki myös töiden menetys lähiopiskelupäivien aikana, koska keikkatyöläinen ei voi siirtää töitä pois lähipäiviltä. Alun alkujaan suhteellisen väljä kalenteri mahdollisti kuitenkin opiskeluiden etenemisen aikataulussa, eikä rästejä päässyt syntymään.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Valitsin opinnäytetyöni aiheen sen mukaan, mikä tukisi parhaiten yrityksemme näkyvyyden kasvua ja palveluiden myyntiä. Pienellä yrityksellä markkinointibudjetti on pieni tai olematon, joten paneutuminen juuri sosiaalisen median työkalujen käyttöön oli luontainen valinta. Olin päättänyt aihepiirin ennen opintojen alkamista, joten pystyin keräämään teoriatietoa opinnäytetyötä varten heti opintojen alkuvaiheesta lähtien.

Millaisia eväitä sait koulutuksesta?

Koulutus antoi yrityksellemme toivottua lisäbuustia sekä näkyvyyden että myynnin kannalta. Kehitin toimintaa systemaattisemmin ”valvovan silmän” alla kuin omin päin ilman opintoja. Yrittäjillä aika tuntuu helposti menevän enemmän käytännön työn tekemiseen kuin kehittämiseen. Oli ihanaa, että tuli otettua aikaa nimenomaan kehitystyötä varten ja tarkasteltua asioita eri näkökulmista.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Suosittelen opintoja kaikille, joilla on jo yritys, ja jotka ovat ehkä toimineet jo muutaman vuoden yrittäjinä. Yrittäjänä pääset viemään opit heti käytäntöön, kun muuten ne jäisivät helposti pölyttymään. Erityisesti yrittäjyyden YAMK-tutkinto-ohjelmassa pääset itse valitsemaan luettavan teorian ja lähestymistavan aiheisiin, joten mitään ei tarvitse opiskella ”varastoon”. Opiskelu tuntuu mielekkäältä, kun saa kaiken heti hyötykäyttöön. 

 

Tutustu yrittäjyyden ylempään tutkinto-ohjelmaan