Hyppää pääsisältöön

Minttu Malmi: "TAMKin sijainti sekä hyvä maine vaikuttivat hakuvalintaani"

Julkaistu 25.2.2020
,
päivitetty 20.3.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuva Minttu Malmista
Ihmiskeho, sen toiminta ja ongelmat ovat kiehtoneet Minttua pitkään. Niinpä Minttu päätyi opiskelemaan fysioterapeutiksi.

Kuka olet?

Olen Minttu Malmi, 23-vuotias kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija ja paljasjalkainen tamperelainen. Aloitin opiskelun TAMKissa syksyllä 2017 ja valmistun jouluna 2020. Työskentelen opintojeni ohessa henkilökohtaisena avustajana ja vapaa-ajalla tykkään ulkoilla, liikkua ja lukea. 

Miten päädyit opiskelemaan fysioterapeutiksi?

Päädyin opiskelemaan fysioterapeutiksi jopa hieman sattuman kautta. Lukion jälkeen hain ”täytehakuna” opiskelemaan Helsinkiin liiketaloutta, vaikka ala ei juuri houkutellut. Lopulta sain opiskelupaikan, mutta lykkäsin opintojen aloittamista kahdella poissaolovuodella. Toisena välivuotenani satutin selkäni armeijassa, jonka vuoksi fysioterapia tuli erittäin tutuksi. Olin jo aiemman lajitaustani vuoksi tutustunut fysioterapiaan nuorempana ja kiinnostus alaa kohtaan heräsi.

Lopulta ymmärsin, että fysioterapia on juuri sitä, mitä haluan tehdä. Olin haaveillut terveysalan työstä, mutta kolmivuorotyö ei houkutellut. Ihmiskeho ja sen toiminta ovat kuitenkin aina kiehtoneet minua, joten lopulta päädyin hakemaan TAMKiin fysioterapeutiksi. Onnekseni pääsin sisään jo ensimmäisellä hakukerralla!

Mistä sait kipinän hakea TAMKiin?

Olen koko elämäni asunut Tampereella tai Tampereen lähikunnissa, enkä ole kokenut tarvetta muuttaa täältä pois. TAMKin sijainti sekä hyvä maine vaikuttivat myös hakuvalintaani. Tampere on tunnetusti Suomen paras opiskelijakaupunki, joten mitäpä sitä hyvää kaupunkia vaihtamaankaan!

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Toivon työllistyväni fysioterapeuttina nopeasti valmistumiseni jälkeen. Olen kiinnostunut erityisesti lasten ja nuorten psykofyysisestä fysioterapiasta, joten lisäkouluttautuminen siintää edessä pian. Lisäksi aion hakea opiskelemaan terveystieteiden maisteriksi muutaman vuoden päästä, kunhan ensin kerrytän hieman työkokemusta.

Mitä haluat sanoa niille, jotka miettivät juuri tähän tutkinto-ohjelmaan hakemista?

Rohkeasti hakemaan! Monesti kuulee puhuttavan siitä, miten vaikeaa on päästä opiskelemaan fysioterapiaa, mutta jos ei edes yritä, ei voi myöskään olla tulevien opiskelijoiden joukossa. Meidän tutkinto-ohjelmamme on suhteellisen pieni, joten opiskelukaverit tulevat nopeasti tutuiksi ja ryhmä on erittäin tiivis. Opiskelumme sisältää erittäin paljon käytännön oppitunteja sekä työharjoitteluja, joiden avulla pääsee nopeasti näkemään, millaista työ fysioterapeuttina on. Jos olet kiinnostunut ihmisen kehosta, sen toiminnasta sekä ongelmista, etkä pelkää tehdä monenlaisten asiakkaiden kanssa yhteistyötä, tämä ala on sinulle!

Kuva: Oskari Schöning

Tutustu tarkemmin Fysioterapeutin tutkinto-ohjelmaan