Hyppää pääsisältöön
Kuntosali

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereelta tulevaisuuden fysioterapeutiksi

Fysioterapeutti on kuntoutusalan ammattilainen. Fysioterapeutin erityisosaamisalueita ovat liikkuminen, toimintakyky ja terveyden edistäminen.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Fysioterapeutti (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia ja apuvälinepalvelut. Opiskelun aikana saat valmiuden näiden menetelmien käyttöön.  

 

Fysioterapeutit työskentelevät esimerkiksi sairaaloissa, terveyskeskuksissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa, potilas- ja vammaisjärjestöissä, urheiluseuroissa, asiantuntija- ja konsulttitehtävissä sekä yrittäjinä.   

 

Opiskelu fysioterapeutiksi vaatii vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta, yhteistyötaitoja ja aktiivisuutta vahvan opiskelumotivaation lisäksi. Opiskelu sisältää paljon lähiopetusta ja läsnäoloa vaativaa harjoittelua. Opinnoissa keskeistä on yhteinen tiedon hakeminen, jakaminen ja soveltaminen.  Hyödynnämme ongelmalähtöisen oppimisen menetelmiä. 

 

Meillä pääset opiskelemaan monipuolisessa ja monialaisessa korkeakoulussa. TAMKissa opiskelu tarjoaa mahdollisuuden saada laajaa käytännön kokemusta ja päästä verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa.  

 

Kaupunkina Tampere tarjoaa laadukkaat opiskelumahdollisuudet, vilkkaan opiskelijaelämän ja mielenkiintoisen ympäristön. 

 

Tervetuloa mukaan TAMKin fysioterapeutin tutkinto-ohjelman tiimiin!  

Kuva Minttu Malmista

Rohkeasti hakemaan! Monesti kuulee puhuttavan siitä, miten vaikeaa on päästä opiskelemaan fysioterapiaa, mutta jos ei edes yritä, ei voi myöskään olla tulevien opiskelijoiden joukossa.

Osmo Reentilä kuntosalilaitteessa

Opiskelussa parasta olivat harjoittelut, uusien työelämäkontaktien luominen sekä mukavat opiskelukaverit.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä yliopettaja Marja-Leena Lähteenmäkeen, marja-leena.lahteenmaki(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.