Hyppää pääsisältöön

Kaisa Kunnari: ”Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tukee uratavoitteiden saavuttamista”

Julkaistu 27.11.2019
,
päivitetty 27.11.2019
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kaisa Kunnari_opiskelijatarina
Kaisa Kunnari suoritti ylemmän AMK-tutkinnon tietojärjestelmäosaamisen ylemmässä tutkinto-ohjelmassa. ”Ennen opintoja olin jo hetken aikaa kaivannut oman osaamiseni syventämistä tietojärjestelmien- ja asiakaskohtaamisen rajapinnasta”, hän kertoo.

Kuka olet?

Olen Rovaniemeltä lukion jälkeen tamperelaistunut modernien tietojärjestelmien ihannoija sekä asiakaskokemuksen asiantuntija. Luonteenpiirteitäni kuvaa uteliaisuus uusien asioiden oppimisesta erilaisissa työkulttuureissa, ihmisläheisyys sekä tapa työskennellä pilke silmäkulmassa.

Millainen on työhistoriasi?

Työskentelin aiemmin 10 vuotta yksityisellä terveyspalvelualalla erilaisissa työtehtävissä, kuten sovellusneuvojana ja asiakaspalvelun esimiehenä. Tällä hetkellä työskentelen toista vuotta bisnesteknologia-alan yrityksessä, jossa autamme organisaatioita toimimaan edelläkävijöinä liiketoimintaa tukevissa teknologiaratkaisuissa ja päätöksenteoissa.

Mikä sai sinut innostumaan tietojärjestelmäosaamisen YAMK-opinnoista?

Ennen opintoja olin jo hetken aikaa kaivannut oman osaamiseni syventämistä tietojärjestelmien- ja asiakaskohtaamisen rajapinnasta. Opinnoissa oli ehdottomasti parasta opiskelijakollegoiden kanssa käydyt keskustelut kurssien lomassa. Vastaava ympäristö ja tilanteet, joissa on toistuvat mahdollisuudet verkostoitua ja pohtia näkemyserojenkin kautta uusia tulokulmia IT-alan haasteisiin, on kehittävää ja sitä suosittaisin vaalimaan.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Olin kiinnostunut organisaatioiden kehityksestä ja muuntautumiskyvystä digitaalisen transformaation aikana, joten aiheeksi valikoitui virtuaalinen fasilitointi. Yritysten johtamisessa on siirrytty vahvan ja autoritäärisen henkilöjohtamisen sijasta tiimijohtamiseen ja sähköisen kehityksen myötä itseohjautuvaan johtamiseen. Opinnäytetyön teema osoittautui sopivasti ajankohtaiseksi niin työnantajalleni kuin itselleni.  

Miten näet opintojen merkityksen omalla urallasi?

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tukee uratavoitteiden saavuttamista työmarkkinoilla. Tutkinnon suorittaminen hyvässä etenemistahdissa edellytti sitoutuneisuutta sekä oikeaa ajoitusta työelämän ja vapaa-ajan suhteen.

Kenelle suosittelisit tietojärjestelmäosaamisen YAMK-opintoja?

Suosittelisin opintoja työelämää jo muutamia vuosia kokeneille tekijöille sekä opiskelusta motivoituneille. 

 

Tutustu tietojärjestelmäosaamisen ylempään tutkinto-ohjelmaan

Valokuva: Roope Thomsson