Hyppää pääsisältöön
CIVITin tiloissa Hervannan kampuksella on rakenteilla Omnifinity-yrityksen Omnideck-virtuaalitodellisuuslaite.

Research to Business - tutkimuksesta liiketoimintaa

Tampereen yliopistossa rakennetaan aktiivisesti tutkimuksesta uutta liiketoimintaa. Yliopiston Innovaatiopalvelut auttaa tutkijoita rahoituksen löytämisessä, kaupallistamisen edistämisessä, tulosten lisensoinnissa ja immateriaalioikeuksien suojaamisessa. Lisäksi Innovaatiopalvelut tarjoaa tietoa käynnissä olevista kaupallistamishankkeista sijoittajille ja sidosryhmille. Ota meihin yhteyttä: inventions@tuni.fi

Mistä kaupallistamishankkeissa on kyse?

Research to Business -rahoitus on tarkoitettu tutkimusryhmille ja tutkijoille, jotka haluavat rakentaa tutkimuksestaan uutta liiketoimintaa ja kaupallistaa tutkimuksesta syntyvät ideat. Rahoituksen myöntää Business Finland.

Laboratorion johtaja Vesna Blazevic ja hänen rokotetutkimusryhmänsä Arvossa 12.3.2019.

Kenelle tieto kaupallistamishankkeista on tärkeää?

Tribologian tutkimus kohdistuu pintojen välisessä kosketuksessa tapahtuvaan kitkaan, kulumiseen ja voiteluun. Kuvassa Juuso Lahtivirta.

Sijoittajille: Tietoa tulevista sijoituskohteista ja kontakteja eri alojen tutkijoihin.


Sidosryhmille: Tietoa tutkimuksessa syntyneistä kaupallistamishankkeista.


Yrityskumppaneille: Tietoa uusista menetelmistä ja innovaatiosta liiketoiminnan tueksi.

Liiketoiminnan kehittäjille: Haemme säännöllisesti liiketoiminnan kehittäjiä tutkimusinnovaatioistamme syntyvien kaupallistamisaihioiden tueksi. Liiketoiminnan kehittäjien tehtävänä on kartoittaa ja rakentaa kaupallistamisväyliä. Tällä hetkellä haku liiketoiminnan kehittäjäksi ei ole auki.

Arri Priimägi

Tutustu käynnissä oleviin R2B-hankkeisiin

Uusia kaupallistamishankkeita käynnistyy tyypillisesti kaksi kertaa vuodessa Business Finlandin rahoitushakujen jälkeen.

Laura Koivusalo/ Kuva: Jonne Renvall

Tutustu päättyneisiin hankkeisiin ja syntyneisiin yrityksiin

Tampereen yliopistossa ja sen edeltäjissä on edistetty tutkimustulosten käyttöä liiketoiminnassa vuodesta 2012 alkaen. Rahoitusta on myönnetty yli 60 projektille.