Hyppää pääsisältöön

Tutkimus- ja kehitystoiminta TAMKissa

Tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja osaamistoiminta (TKIO) yhdistää Tampereen ammattikorkeakoulun monialaisen osaamisen sekä modernit oppimis- ja innovaatioympäristöt yhteistyökumppaneiden ja yhteiskunnan tarpeisiin. Yhteiskunnallinen näkökulma on keskeisesti mukana kaikessa TAMKin TKIO-toiminnassa. Keskitymme erityisesti kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman luomiseen. Kehitämme uusia, laaja-alaisia ratkaisuja alueellisiin ja valtakunnallisiin tarpeisiin. Sovellamme uusinta tutkimustietoa työelämälähtöisesti. Toimimme yritysten, yhteisöjen ja julkisen sektorin kanssa.

TKIO-toiminnan teema-alueet

Tutkimme ja kehitämme kahdeksalla eri teema-alueella, jotka linkittyvät yhteiskunnan vihreään ja oikeudenmukaiseen siirtymään.

Soveltavan tutkimuksen ympäristöt

Hyödynnämme TKIO-toiminnassa monipuolisia laboratorioitamme ja living labejamme.

Hankkeet

Työelämälähtöisissä hankkeissamme sovellamme tutkimustietoa yksityisen ja julkisen sektorin aitoihin kehitystarpeisiin.

Asiantuntijat

Aktiiviseen TKIO-toimintaan tarvitaan ihmisiä, monialaista osaamista ja innostusta. Hankkeissamme ovat mukana soveltavan tutkimuksen keskuksen ja projektitoimiston osaajat sekä TAMKin asiantuntijat eri yksiköistä.

Mukaan TKI-toimintaan

Tule rohkeasti mukaan TKI-toimintaan! Yritysten, yhteisöjen ja julkisen sektorin ongelmat ovat usein sellaisia, joihin saatavilla olevasta tarjonnasta ei löydy valmista ratkaisua. Silloin pitää etsiä uusia menetelmiä.

Julkaisut

TKI-toiminnan tuloksia esitellään TAMKin julkaisusarjoissa. Tutustu projektien raportteihin ja muihin TKI-toimintaa käsitteleviin julkaisuihin!

Avoin tiede

Avoin tiede ja tutkimus kattavat toimintakulttuurin, julkaisemisen, tutkimusaineistojen ja oppimisen avoimuuden.

Mitä on TKIO-toiminta?

TKIO-toiminnassa ratkaisemme ongelmia, luomme uutta ja ennakoimme tulevaisuuden tarpeita. Tutkimme, kokeilemme, testaamme ja arvioimme yhdessä korkeakoulujen, yritysten, yhteisöjen ja julkisen sektorin kanssa. Edistämme kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa maailmaa monin tavoin terveydestä, liike-elämästä ja teknologiasta aina oppimiseen, luovuuteen ja sosiaaliseen osallistumiseen.

TKIO-toiminnassa löydämme uusia mahdollisuuksia, innovatiivisia ideoita, konsepteja, liiketoimintaa kehittäviä ratkaisuja, tuotteita, palveluita ja prosesseja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Autamme pk-yrityksiä ideoiden kaupallistamisessa. Meille on tärkeää edistää myös uusien spin-off-yritysten syntymistä.

Uutisia

Blogikirjoituksia

TAMK kestävän tulevaisuuden mahdollistajana

Ihmishahmoja kennostossa, YK:n kestävän kehityksen mukaiset värit.

“Kestävän tulevaisuuden osaamisen rakentajan” -merkkiperhe rakentuu yhteensä yhdeksästä mikromerkistä, joista kukin kuvaa opettajan aktiivista toimijuutta kestävän tulevaisuuden mahdollistajina.

Pakkauksilla on tärkeä rooli vihreässä siirtymässä – valtakunnallinen hanke vastaa kiertotalouden haasteisiin

Kuluttajana jokainen meistä kohtaa päivittäin erilaisia pakkauksia. Pakkaamisen ei ennusteta vähentyvän ja syynä tähän on esimerkiksi verkkokaupan kasvu. Valtakunnallinen hanke vastaa kiertotalouden haasteisiin.

Ota yhteyttä

Saat yhteyden TKIO-toimijoihimme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tki.tamk [at] tuni.fi (tki[dot]tamk[at]tuni[dot]fi) tai ottamalla suoraan yhteyttä asiantuntijoihimme.