Hyppää pääsisältöön
Mies tekee töitä koneen ääressä.

TAMK OpenLab - TKI-palveluita ja osaamista yrityksille ja yhteisöille

Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMK Pääkampus
OsoiteKuntokatu 3
Tampere
 
Palveluhaku

TAMK OpenLab tarjoaa yrityksille ja yhteisöille monipuolisia tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja osaamispalveluita, joita toteutamme kattavissa TKIO-ympäristöissämme yhteistyössä ammattitaitoisen henkilökuntamme ja opiskelijoidemme kanssa.

TAMK OpenLab-ympäristöt tarjoavat yritysten tarpeista lähteviä palveluita aina laajoista kehityskokonaisuuksista kohdennettuihin teknologiademonstraatioihin ja pienimuotoisiin toimeksiantoihin. Projekteissa hyödynnetään TAMKin omaa ja sen sidosryhmien laajaa osaamis- ja laiteympäristötarjontaa.

Robottimainen kone.

TAMK FieldLab

TAMK FieldLab on kokeilu- ja oppimisympäristö kohti Industry 4.0:n kyvykkyyttä. TAMK FieldLabissa on hyödynnettävissä monipuolinen moderni teollinen toimintaympäristö fokusoiden tiedonsaantiratkaisuihin ja laitteiden kommunikointikyvykkyyteen.

Lisätiedot:

TAMK FieldLab - Testbed for Industry X

Auton sivupeili.

TAMK E-MobilityLab

TAMK E-MobilityLab on kehitys- ja oppimisympäristö älykkäille työkoneille, liikkumisen ja logistiikan sovelluksille digitalisaation ja sähköistymisen sekä tuotteiden ja tuotannon vähähiilisyyden ja energiatehokkuuden edistämiseksi. Sovelluksia ovat muun muassa sähköiset työkoneet, ajoneuvot, lentävät laitteet ja niiden mobiilit energiaratkaisut.

Lisätiedot:
Timo Rainio, lehtori, teollisuusteknologia
p. 050 0736 605, timo.rainio [at] tuni.fi

Sähköjohtoja.

TAMK EnergySystemsLab

TAMK EnergySystemsLab on sähköenergiatekniikan kehitys- ja oppimisympäristö energiamurroksen älyverkkoratkaisuille. Energiamurros haastaa sähköenergiajärjestelmän hallintaa, sillä tehojenhallinnan tärkeys korostuu yhteiskunnan sähköistyessä, sääriippuvan tuotannon lisääntyessä ja fossiilisen säätövoiman poistuessa. Sovelluksia ovat esimerkiksi älyverkon ohjausratkaisut, sähköiset tehonsiirtojärjestelmät, uusiutuvan sähköenergian optimoidut ratkaisut sekä energiavarastojen hyödyntäminen osana sähköenergiajärjestelmää.

Lisätiedot:
Aki Korpela, yliopettaja, teollisuusteknologia
p. 040 6372 840, aki.korpela [at] tuni.fi

Putkia teollisuusympäristössä.

TAMK Process Automation Lab

TAMK Process Automation Lab on kehitys- ja oppimisympäristö älykkään prosessiautomaation (IPA) sovelluksille, joissa digitalisaation tuomin uusin teknologioin lisätään prosessien nopeutta sekä edistetään niiden toimivuutta ja energiatehokkuutta. Ratkaisuissa hyödynnettäviä IPA-teknologioita ovat esimerkiksi robotiikka, kuvantunnistus ja koneoppiminen.

Lisätiedot:
Outi Rask, lehtori, teollisuusteknologia
p. 040 6627 571, outi.rask [at] tuni.fiid="LPlnk258638" rel="noopener noreferrer" target="_blank"