Hyppää pääsisältöön
Sosionomina edistät hyvinvointia, sosiaalista osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Sosionomin tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Päämääränä parempi yhteiskunta

Haluatko oppia ymmärtämään ihmisten ja ilmiöiden moninaisuutta ja tukea ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa? Sosionomina edistät hyvinvointia, sosiaalista osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Sosionomi (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Sosionomikoulutuksessa hankit laaja-alaisen osaamisen, jota tarvitset sosiaalialan ammattilaisena. Koulutuksen opetussuunnitelma vastaa nykyajan yhteiskunnallisiin haasteisiin ja tarpeisiin. Tampereen ammattikorkeakoulun opetus- ja tukihenkilöstö auttaa sinua matkalla sosionomiksi tarjoten asiantuntevaa opetusta, kannustavaa ilmapiiriä, tukea opiskeluun ja mahdollisuuden verkostoitua muiden tulevien sosiaalialan ammattilaisten kanssa.  

Sosionomina työskentelet moninaisen yhteiskunnan erilaisissa työ- ja toimintaympäristöissä, kuten lastensuojelussa, mielenterveystyössä, koulussa, varhaiskasvatuksessa, päihdetyössä, ikäihmisten parissa, vammaistyössä ja nuorisotyössä. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden syventyä omiin kiinnostuksen kohteisiisi.  Opintojesi aikana voitkin suunnitella urapolkuasi ja hankkia laaja-alaisen osaamisen lisäksi myös erityisosaamista eri tehtäväalueilla. Yhteiskunnan monikulttuuristuminen edellyttää sosionomeilta kielitaitoa ja erilaisten kulttuurien ymmärtämistä. 

Sosionomiopinnot luovat ammatillista kasvua, joten tule kanssamme rakentamaan ainutlaatuista oppimisyhteisöä. Sosionomin työ on merkityksellistä ja vaikuttavaa – sinulla on mahdollisuus olla mukana luomassa parempaa huomista yhdessä muiden kanssa. 

Punainen lankakerä.

Sosionomiopiskelija Anniina Järvinen kertoo ajatuksiaan ensimmäisestä opiskeluvuodestaan.

Petteri Vakiparta_opiskelijatarina

Tutustu Petteri Väkiparran opiskelukokemuksiin

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä osaamispäällikkö Outi Walliniin, outi.wallin(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.