Hyppää pääsisältöön

Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin Restonomi

Tule jälleenrakentamaan tulevaisuuden palveluliiketoimintaa!

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Restonomi (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Restonomi on palveluliiketoiminnan vastuullinen moniosaaja. Restonomin ammattitaitoon kuuluvat asiakaslähtöisyys, aktiivisuus, paineensietokyky, joustavuus, yhteistyökyky ja tilanneherkkyys. Näitä kaikkia pääset harjoittelemaan opintojen aikana. Suuntautumisestasi riippuen keskityt ruokadesigniin tai palvelukokemuksen muotoiluun.

TAMKin restonomikoulutuksessa oppiminen tapahtuu tiimeissä yhdessä innostuneiden valmentaja-opettajien ja yrityskumppanien kanssa toimien. Oppimisympäristöjä ovat TAMKin Catering Studio living lab, alan yrityksen sekä projektit. Yrittäjyyttä on mahdollista harjoitella esimerkiksi restonomien osuuskuntayritystoimintana.

Opit tuottamaan ja johtamaan taloudellisesti kannattavia ja asiakaslähtöisiä elämyksellisiä palveluita. Valmistuttuasi ymmärrät alan teoriat, käsitteet sekä menetelmät ja osaat arvioida niitä kriittisesti. Kykenet johtamaan ja kehittämään alan työyhteisöjä vastuullisesti.

Sain TAMKista hyvät valmiudet esimiestyöhön. Itse suosittelen restonomikoulutusta omille työntekijöillemme, jos heillä on mielenkiintoa kouluttautua lisää.

TAMKin ansiosta olen saanut aivan huikeita mahdollisuuksia! Olin työharjoittelussa kolmen Michelin-tähden ravintolassa Maaemossa Oslossa, työharjoittelussa yhden tähden ravintolassa Chef & Sommelierissa Helsingissä ja vaihto-opinnoissa Etelä-Koreassa Kyung Hee Universityssä. Pääsin myös vuoden Nuori Kokki SM- ja MM-kilpailuihin.

Kahvilavaunu oli yksi osuuskuntatoiminnan kohokohdista. Vastuullisuuteen pyrittiin panostamaan jo vaunun sisustuksessa, joka muodostui pääosin kirppislöydöistä ja työtasot olivat kotimaista puuta.

Opiskelua aidossa ympäristössä

Restonomikoulutuksen käyttämä Catering Studio tarjoaa mahdollisuuden opiskella tiimeissä ja projekteissa sekä kokeilla yrittäjyyttä jo opiskeluaikana.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Maija Joensuuhun (maija.joensuu(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.