Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopisto
puhelinnumero+358401901753

Työtehtävät

Olen tutkimusjohtaja Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa. Johdan Oppiminen ja kehitys koulussa tutkimusryhmää (http://www.learninginschool.fi/) yhdessä Professori Kirsi Pyhällön (HY) ja professori Janne Pietarisen (UEF) kanssa. Ryhmään kuuluu tutkijoita myös Itä-Suomen ja Helsingin yliopistoista. 

Tutkimukseni kohdistuu oppimisen ja hyvinvoinnin yhteen kietoutumiseen koulutusorganisaatioissa. Tämän laajan teeman alla tutkimusryhmämme hankkeissa tutkitaan opettajien ammatillista toimijuutta, oppimistoimijuutta, lasten ja nuorten hyvinvointia koulutusympäristöissä ja heidän kokemaansa sosiaalista tukea oppimiselle sekä koulun kehittämistä ja kehittymistä esimerkiksi opetussuunnitelmauudistuksissa.

Kansainvälinen yhteistyöni suuntautuu tällä hetkellä erityisesti uran alkuvaiheen opettajien työkokemuksiin, koulutuksellisiin siirtymiin sekä opetussuunnitelmaprosesseihin eri maissa. Teen runsaasti yhteistyötä myös koulutuksen kentän toimijoiden, erityisesti opettajien ja kouluhallinnon kanssa.

Tutkimusjohtajan työhön kuuluu myös runsaasti tutkimuksen kehittämiseen liittyviä tehtäviä tiedekunnassa ja yliopistotasolla. 

Opetan tiedekuntamme syventävissä tutkimusopinnoissa sekä kansainvälisen maisteriohjelman Teaching, Learning and Media Education kursseilla.