Hyppää pääsisältöön

Pekka Abrahamsson

professori, ohjelmistotekniikka
Tampereen yliopisto
puhelinnumero+358405415929
Porin yliopistokeskus

Oma esittely

Olen ohjelmistotekniikan professori, jolla on laaja kokemus sekä kotimaisista että kansainvälisistä yliopistoista. Erikoisalaani on ChatGPT:n ja muiden laajojen kielimallien tutkimus ohjelmistokehittämisen parissa, ja työni on auttaa edistämään tietämystä tässä nopeasti kehittyvässä tieteenalassa.

Uskon vahvasti kansainvälisyyteen ja tiedeyhteisön voimaan, mikä näkyy monipuolisessa taustassani ja yhteistyössäni eri maiden tutkijoiden ja yritysten kanssa. Olen järjestänyt useita konferensseja ja seminaareja, ja olen saanut tunnustusta työstäni sekä kotimaassa että ulkomailla.

Olen omistautunut opetukselle ja mentoroinnille, ja pyrin jatkuvasti kehittämään ohjelmistotekniikan koulutusta ja tarjoamaan opiskelijoille mahdollisuuden osallistua kiinnostaviin ja merkityksellisiin projekteihin. Mielestäni yhdessä saavutetaan enemmän, ja kannustan opiskelijoita ja kollegoitani verkostoitumaan ja jakamaan tietoa parhaan mahdollisen tuloksen takaamiseksi.

Työtehtävät

Työtehtäviini kuuluvat tutkimustoiminnan kehittäminen ja oman alan tutkimusstrategian muodostaminen, yhteistyöverkostojen kasvattaminen ja kilpaillun rahoituksen hankinta. Lisäksi opetan ja toimin esihenkilön roolissa.

Uusimmat julkaisut

AI Ethics: An Empirical Study on the Views of Practitioners and Lawmakers

Khan, A. A., Akbar, M. A., Fahmideh, M., Liang, P., Waseem, M., Ahmad, A., Niazi, M. & Abrahamsson, P., 2023, (E-pub ahead of print) julkaisussa: IEEE Transactions on Computational Social Systems. 14 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkeliScientificvertaisarvioitu

StartCards — A method for early-stage software startups

Kemell, K. K., Nguyen-Duc, A., Suoranta, M. & Abrahamsson, P., elok. 2023, julkaisussa: Information and Software Technology. 160, 107224.

Tutkimustuotos: ArtikkeliScientificvertaisarvioitu

Taylorism on steroids or enabling autonomy? A systematic review of algorithmic management

Noponen, N., Feshchenko, P., Auvinen, T., Luoma-aho, V. & Abrahamsson, P., 2023, (E-pub ahead of print) julkaisussa: Management Review Quarterly.

Tutkimustuotos: ArtikkeliScientificvertaisarvioitu

Product-Focused Software Process Improvement: 23rd International Conference, PROFES 2022, Jyväskylä, Finland, November 21–23, 2022, Proceedings

Taibi, D. (toim.), Kuhrmann, M. (toim.), Mikkonen, T. (toim.), Klünder, J. (toim.) & Abrahamsson, P. (toim.), 2022, Springer. (Lecture Notes in Computer Science; Vuosikerta 13709 LNCS)

Tutkimustuotos: KokoomateosScientificvertaisarvioitu