Henkilöprofiili

Pami Aalto

professori, Jean Monnet -professori, kansainvälinen politiikka (erityisesti Euroopan integraatio ja alueellinen yhteistyö)

Oma esittely

Pami Aalto työskentelee Euroopan integraation, kansainvälisten suhteiden ja poliittisen talouden rajapinnalla, erikoistuen energiapolitiikan kysymyksiin. Työn keskiössä on tieteidenvälinen energiatransitioiden tutkimus sekä kansainvälinen ympäristönhallinta. Tämä työ sisältää myös laaja-alaista yhteistyötä liike-elämän, julkishallinnon ja kansalaisyhteiskunnan kanssa.

Työtehtävät

Politiikan tutkimuksen yksikön päällikkyyden ohella Pami on kansainvälisen politiikan vastuuprofessori, ja johtaa kansainvälistä kaksoistutkinto-ohjelmaa Cross-Border International Relations, jota toteutetaan osana Leadership for Change -ohjelmaa Johtamisen ja talouden tiedekunnassa, yhdessä Pietarin ja Petroskoin valtionyliopistojen kanssa.  

Osaamisalueiden kuvaus

Euroopan integraatio, pohjois-Eurooppa, arktinen, Venäjä, EU-Venäjä -suhteet, Itä-Aasia, energia, kansainvälinen poliittinen talous, kansainvälinen ympäristönhallinta, rajat, tieteidenvälisyys