Hyppää pääsisältöön
Viisi nuorta tai lasta Juniversityn paidat päällä. Iloiset ja nauravaiset ilmeet.

Yliopiston palvelut opettajille ja opinto-ohjaajille

Tervetuloa Juniversityyn, Tampereen yliopiston lasten ja nuorten omaan yliopistoon. Innostamme oppimiseen ja luomme kaikille mahdollisuuksia kiinnostua tieteistä. Järjestämme toimintaa ja tutustumisia korkeakoulumaailmaan lapsille, nuorille ja heidän opettajilleen varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisella asteella. Toimintamme on monitieteistä ja mukana ovat niin yliopistomme tiedekunnat, tutkimusyksiköt kuin opiskelijatkin.

Varhaiskasvatuksen asiantuntijoille ja alakoulun opettajille

Työpajat tiedeluokassa

Tarjoamme ohjattuja tiedetyöpajoja robottien ja luonnontieteiden ilmiöiden parissa. Osa työpajoista pidetään tiedeluokassamme Hervannan kampuksella, osa voidaan toteuttaa etätyöpajoina.

Tutustu varhaiskasvatuksen ja alakoulun työpajoihin ja varaa sopiva ajankohta

Tutustu tiedeluokan ohjeisiin ja sijaintiin

Juniversityn Lainaamo

Lainaamosta saat maksutta lainaksi luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusvälineistöä. Välineistöä voivat lainata esimerkiksi päiväkodit, oppilaitokset sekä muut toimijat, kuten nuorisoseurat.

Tutustu opetusvälineisiin ja tee varaus

Vierailemaan yliopistolle

Varhaiskasvatuksen ja alakoulun ryhmille on tarjolla vierailuja, joissa tutustutaan robotteihin tai kemian laboratorioihin.

Tutustu vierailukohteisiin ja varaa vierailuaika

Videoita ja oppimistehtäviä oppitunneille

Junisaurus-videoiden oppimistehtävät soveltuvat varhaiskasvatukseen. Tiedepysäkit ovat puolestaan helppoja ja nopeita tiedekokeita alakoulun oppitunneille.

Tutustu yliopistoon Junisauruksen kanssa (Youtube)

Kurkista tiedepysäkeille (Youtube)

Yläkoulun sekä toisen asteen opettajille ja opinto-ohjaajille

Työpajat tiedeluokassa

Tarjoamme ohjattuja tiedetyöpajoja luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian parissa.

Työpajat pidetään tiedeluokassamme Hervannan kampuksella. Myös etävierailut ovat mahdollisia.

Tutustu työpajoihin ja varaa ryhmällesi sopiva ajankohta

Tutustu tiedeluokan ohjeisiin ja sijaintiin

Juniversityn Lainaamo

Lainaamosta saat maksutta lainaksi luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusvälineistöä. Välineistöä voivat lainata esimerkiksi yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset sekä muut toimijat, kuten nuorisoseurat.

Tutustu Lainaamon välineisiin ja tee varaus

Opiskelijaryhmien vierailut yliopistolle

Voit tulla opiskelijaryhmäsi kanssa vierailemaan yliopistomme oppimisympäristöihin. Tarjolla on vierailukohteita lukuisilta aloilta aina monikudosmallintamisesta journalistiikkaan. Lisäksi tarjolla on opiskelijoiden vetämiä kampuskierroksia.

Vierailuilla pääsette opiskelijaryhmäsi kanssa kokeilemaan erilaisia teknologioita, tutustumaan yliopiston toimintaan ja oivaltamaan uutta tieteestä.

Tutustu yläkoulujen ja toisen asteen vierailukohteisiin

Asiantuntijaluennot oppilaitoksissa

Haluaisitko yliopistomme asiantuntijan pitämään luennon ryhmällesi? Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille, mutta osa aiheista soveltuu myös yläkouluun.

Maksuttomat luennot ovat kestoltaan yhden oppitunnin mittaisia ja niitä voidaan järjestää sekä lähi- että etätoteutuksina.

Tutustu luennoitsijoihin ja varaa vierailu

Tiedekahvila-luentosarja

Juniversityn Tiedekahvilassa eri tieteenalojen asiantuntijat kertovat oman alansa mielenkiintoisesta tutkimuksesta ja ilmiöistä mahdollisille tuleville opiskelijoille ja heidän opettajilleen.

Tiedekahvila on yhdeksäsluokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu keskusteleva luentosarja, joka tutustuttaa nuoria eri koulutusalojen mahdollisuuksiin. Tiedekahvilan luennot sopivat oppituntimateriaaliksi useisiin oppiaineisiin.

Tutustu Tiedekahvilan materiaaleihin ja tuleviin luentoihin

Opiskelijalähettilään vierailu toisen asteen oppilaitoksissa

Yliopistomme opiskelijalähettiläät tekevät oppilaitosvierailuilla koulutustarjontaamme tutuksi toisen asteen opiskelijoille.

Vierailuilla lähettiläät kertovat omasta opiskelukokemuksestaan ja -alastaan. Vierailut sopivat niin opotunneille kuin muillekin oppitunneille. Opiskelijat toteuttavat vierailuita mahdollisuuksien mukaan kouluilla ja etäyhteyksin.

Kerrothan varauslomakkeella, mistä alasta tai aloista haluaisit vierailun. Opiskelijalähettilään vierailu kestää noin tunnin.

Täytä lomake ja tilaa opiskelijalähettiläs vierailulle kouluusi

Podcastit ja blogit opiskelijoiden päätöksenteon tueksi

Podcastit

Mistä tietää, mitä kaikkea voi opiskella ja minne työllistyä opintojen jälkeen? Entä voiko töissä muuttaa maailmaa?

Yliopistomme opiskelijat kertovat opinnoistaan ja pohtivat työelämän mahdollisuuksia Juniversityn podcasteissaan.

Löydät Juniversityn podcastit KohinaKampukselta SoundCloudista

Opiskelijalähettiläidemme blogit

Millaista on opiskella Tampereen yliopistossa? Entä millaista on opiskelijan elämä Tampereella?

Tampereen yliopiston opiskelijat jakavat kokemuksiaan blogikirjoituksissaan.

Lue opiskelijalähettiläidemme blogikirjoituksia

Innosta opiskelijoitasi tutustumaan yliopisto-opintoihin

Avoin yliopisto

Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä opintojaksoja tai tutkintoon kuuluvia kokonaisuuksia.

Avoin yliopisto on oiva ratkaisu silloin, kun haluaa suorittaa etukäteen korkeakouluopintoja tai tutustua hakuvaiheessa yliopisto-opetukseen. Avoimen opinnot ovat osa yliopiston tutkinto-opetusta.

Tutustu avoimeen yliopistoon

Korota-opinnot

Innosta opiskelijoitasi tutustumaan korkeakouluopintoihin jo toisen asteen aikana.

Korota-opinnot ovat Tampereen yliopiston, TAMKin ja Tampereen kesäyliopiston tarjoamia opintojaksoja, joihin voivat hakeutua yhteistyösopimuksen tehneiden toisen asteen oppilaitosten opiskelijat. Useat kurssit ovat maksuttomia.

Korota-tarjotin uudistuu kesän aikana. Lisätietoja päivitetään tähän syyslukukauden alettua. 

FITech

FITech tarjoaa monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja ICT-alalta toisen asteen opiskelijoille.

Tarjolla on maksuttomia alkeis-, keski- ja syventävän tason yliopistokursseja sekä useita MOOC-kursseja (Massive Open Online Course). Kursseilla otetaan ICT-alan peruskäsitteitä haltuun.

Tutustu FITechin kurssitarjontaan

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto järjestää ympäri vuoden avointa korkeakouluopetusta. Opetus sopii kaikille, iästä ja aikaisemmasta koulutuksesta riippumatta.

Nimestään huolimatta Tampereen kesäyliopisto on oma erillinen oppilaitoksensa, eli se ei ole samaa organisaatiota Tampereen yliopiston kanssa.

Tutustu kesäyliopiston koulutustarjontaan

Monipuolista opiskelua Suomen kiinnostavimmassa kaupungissa

Etsitkö tarkempaa tietoa siitä, mitä yliopistossamme voi opiskella? Tai haluatko tietää, miten meille pääsee opiskelemaan? Kokosimme alle linkkejä, jotka voivat auttaa sinua keskustelemaan korkeakouluopinnoista opiskelijoidesi kanssa.

Tutustu yliopistomme koulutustarjontaan

Lue lisää eri vaihtoehdoista tulla tutkinto-opiskelijaksi

Tutustu opintojen sisältöön opiskelijan oppaassa

Lue alumnitarinoistamme, miten opinnot voivat muovata urapolkua

Tutustu opiskelijan elämään Tampereella

Tutustu SIMHEn palveluihin maahanmuuttajille

Yhteystiedot ja somekanavat

Jos haluat jutella palveluistamme tai sinulla on kysyttävää, laita meille sähköpostia osoitteeseen juniversity [at] tuni.fi.

Löydät tiedeluokkamme Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen Sähkötalosta (Korkeakoulunkatu 3, 33720 Tampere). Tutustu tiedeluokan ohjeisiin ja sijaintiin

Hakijapalvelumme saat kiinni osoitteesta hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi. Hakijapalvelut auttavat opiskelijavalintaan, hakemiseen ja valintakokeisiin liittyvissä yleisissä kysymyksissä.

Haluatko kuulla uusimmista tapahtumistamme ja ajankohtaisista asioista ensimmäisenä? Voit tilata uutiskirjeemme tätä linkkiä klikkaamalla tai lukea uusimman uutiskirjeemme täältä.

Juniversity Instagramissa

Juniversity Facebookissa

Yliopiston somekanavat

Juniversity on osa valtakunnallista LUMA-keskus Suomi -verkostoa. Verkoston tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria LUMA-aineiden (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia) opiskeluun ja harrastamiseen uusimpaan tutkimustietoon perustuen. Lisäksi LUMA-keskus Suomi -verkosto tukee opettajien elinikäistä oppimista varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.