Hyppää pääsisältöön

Rekrytoi yliopiston kansainvälinen osaaja

Löydät tältä sivulta tietoa kansainvälisten opiskelijoidemme potentiaalista yrityksellesi. Saat myös lisätietoa siitä, miten voit olla vuorovaikutuksessa kansainvälisten opiskelijoidemme kanssa sekä ohjeita siitä, miten voit tarjota vaikkapa harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikkaa kansainvälisille osaajillemme.

Tee yhteistyötä yliopistomme kanssa ja varmista osaaja seuraavaan projektiisi

Opiskelijayhteistyö antaa yrityksellesi tai organisaatiollesi erinomaisen mahdollisuuden kokeilla kansainvälisen osaajan kanssa työskentelyä. 

Opiskelijayhteistyön kautta voit saada lisäresurssia yrityksesi ajankohtaisten ongelmien ratkaisemiseen sekä mahdollisuuden edistää opiskelijan oppimista ja työelämätaitoja.  

Tampereen yliopisto kouluttaa kansainvälisiä osaajia lähes kaikilla koulutusaloillaan, tekniikasta yhteiskuntatieteisiin, terveystieteistä turvallisuushallintoon ja tietotekniikkaan. Tarkempaa tietoa Tampereen yliopiston englanninkielisestä koulutuksesta ja sen tuottamasta osaamisesta on saatavilla ohjelmien kuvauksista verkkosivuiltamme.

Mitä kansainvälinen opiskelija voi tarjota yrityksellesi?

Tutkinto-ohjelmissamme on jo reilusti yli 1 000 kansainvälistä opiskelijaa. Laadukkaan koulutuksen lisäksi yksi opiskelijoiden tärkeimmistä syistä tulla Suomeen on mahdollisuus työskennellä ja luoda uraa Suomessa opintojen jälkeen. Loppuvaiheen opiskelijoista useimpien suunnitelmana on jäädä Suomeen oman alan asiantuntijatöihin.

Kansainvälisyys ruokkii luovuutta, ongelmanratkaisukykyä ja tuottaa uusia innovaatioita. Osana työyhteisöä kansainväliset osaajat auttavat kehittämään yrityksesi kielitaitoa ja monikulttuurisuusosaamista.

Lue lisää kansainvälisyyden hyödyistä:

Lue lisää Business Finlandin kulttuurisen monimuotoisuuden hyödyt -tutkimuksesta

Katso videolta, miten kansainvälisen osaajan palkkaaminen voi tukea yrityksesi kasvua

Näin rekrytoit kansainvälisen osaajan

JobTeaser-palvelu

Tampereen yliopistossa on käytössä JobTeaser-palvelu, jonka kautta työnantaja voi jättää työ-, opinnäytetyö- ja harjoittelupaikkailmoituksia opiskelijoille sekä vastavalmistuneille. Tutustu tarkemmin JobTeaseriin kirjautumiseen ja sen käyttöön.

JobTeaser-palvelun osalta teemme tiivistä yhteistyötä muiden suomalaisten JobTeaser-yliopistojen kanssa. Aarresaari-verkoston verkkosivuilla voit tutustua muun muassa yliopistojen julkaisuehtoihin.

Myös killat ja ainejärjestöt välittävät rekrytointi-ilmoituksia opiskelijajäsenilleen, kukin oman käytänteensä mukaisesti. Voit tiedustella yhteistyömahdollisuuksia suoraan killoilta/ainejärjestöiltä. Löydä sopiva kilta/ainejärjestö.

Tampereen yliopiston harjoittelutuki

Jos palkkaat opiskelijamme harjoitteluun, on sinun mahdollista saada yliopistoltamme rahallista tukea korvaamaan ohjaukseen kuluvaa aikaa niin sanottuna harjoittelutukena (1 800 euroa/harjoittelu).

Harjoittelutuki myönnetään opiskelijakohtaisesti. Sitä ei makseta opiskelijalle, vaan työnantaja laskuttaa sen yliopistolta harjoittelun jälkeen.

Harjoittelutuki edellyttää työnantajalta, että harjoittelu täyttää tutkinto-ohjelman ja yliopiston asettamat kriteerit esimerkiksi harjoittelun sisällön ja palkkauksen osalta. Harjoittelutukea ei koskaan makseta palkattomaan harjoitteluun, vaan työnantajan tulee maksaa harjoittelijalle vähintään Kelan vuosittain määrittämää työssäoloehtoon oikeuttavaa palkkaa.

Lue lisää yliopiston harjoittelutuesta

Tukisäätiöt

Työnantaja voi saada diplomi- tai pro gradutyöntekijän paitsi palkkaamalla opiskelijan, myös tekemällä lahjoituksen tukisäätiölle.

Diplomityöstipendit

Tampereen teknillisen yliopiston tukisäätiö jakaa apurahoja mm. diplomi- ja väitöskirjatöitä tekeville tekniikan alan opiskelijoille. Lisätietoja saat Tampereen teknillisen yliopiston tukisäätiön verkkosivuilta tai osoitteesta tekniikantukisaatio [at] tuni.fi (tekniikantukisaatio[at]tuni[dot]fi).

Gradustipendit

Tampereen yliopiston tukisäätiön kautta voidaan yrityksiltä ja yhteisöiltä saatuja lahjoituksia ohjata perustutkinto-opiskelijoiden pro gradu -töihin. Lisätietoja saat Tampereen Yliopiston Tukisäätiön verkkosivuilta tai osoitteesta tukisaatio.tau [at] tuni.fi (tukisaatio[dot]tau[at]tuni[dot]fi).  

Palveluita työnantajalle: apua kansainvälisen osaajan rekrytointiin

Autamme sinua sopivan osaajan löytämisessä. Voit ottaa meihin yhteyttä sivun lopusta löytyvien asiointisähköpostiosoitteiden kautta.

Valtakunnallisten ja alueellisten palveluiden kautta saat myös apua muun muassa palkkaamisen ja työntekijän asettautumisen käytänteissä. Näiden palveluiden avulla saat sparrausta työyhteisön monimuotoisuuden kehittämiseen ja konkreettisia neuvoja vaikkapa työyhteisön kielikäytänteisiin.

Lisätietoa palveluista alla.

Work in Finland -palvelu

Valtakunnallinen Work in Finland -palvelu kokoaa yhteen tietoa kansainvälisen osaajan palkkaamiseen liittyvistä käytänteistä ja palveluista. Maksuton kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta palvelee työnantajia puhelimitse ja sähköpostilla. Tarkempaa tietoa palvelusta on saatavilla Work in Finland -verkkosivustolla.

Work in Finland -sivustolta löydät myös apua ja tukea työyhteisösi monimuotoisuuden kehittämiseen. Esimerkiksi kansainvälistä rekrytointia harkitseville työnantajille tarkoitetusta kansainvälisen rekrytoinnin oppaasta löytyy ohjeita mm. kansainvälisen osaajan rekrytointiin, työn aloitukseen, viranomaisasioihin ja monimuotoisen työyhteisön kehittämiseen.

Work in Finland -sivusto työnantajille

Kansainvälisen rekrytoinnin opas

International House Tampere

International House Tampere tarjoaa pirkanmaalaisille työnantajille maksutonta kansainvälisen rekrytoinnin neuvontapalvelua. International House Tampereen asiantuntijat neuvovat muun muassa rekrytoinnissa, auttavat viranomaisasioissa sekä tarjoavat tukea työntekijöiden asettautumiseen. Heidän avullaan voit löytää uusia rekrytointikanavia ja laajentua sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Asiantuntijat neuvovat myös byrokratiassa ja rekrytoinnin tukien hakemisessa.

Työnantajalle - International House Tampere

Ota yhteyttä

Rekrytointi, avoimet työpaikat, uratapahtumat

Sähköpostiosoitteemme on: urapalvelut.tau [at] tuni.fi (urapalvelut[dot]tau[at]tuni[dot]fi).

Yritysyhteistyö ja kumppanuudet

Sähköpostiosoitteemme on: yrityspalvelut [at] tuni.fi (yrityspalvelut[at]tuni[dot]fi).