Hyppää pääsisältöön

Opiskelijalähettilääksi Tampereen yliopistossa

Opiskelijalähettiläämme ovat yliopistomme ääni ja kasvot - Liity mukaan!

"Hei, se olit sinä joka kävi vierailulla koulullamme ja siksi hain Tampereen yliopistolle."

"Opiskelijalähettiläänä olen tutustunut muiden alojen opiskelijoihin, saanut rutkasti itsevarmuutta sekä kokemusta esiintymisestä. Paras tuntipalkka ja työn sisältö mitä olen päässyt tekemään!"

Mitä opiskelijalähettiläät tekevät?

Opiskelijalähettiläänä toimit tärkeänä osana yliopiston hakijamarkkinointia edustamalla omaa yliopistoasi ja opiskelualaasi.

Yliopiston yhteisen opiskelijalähettilästoiminnan keskiössä ovat

  • vierailut 2. asteen oppilaitoksiin
  • oppilaitosten vierailijaryhmien vastaanottaminen kampuksilla (esim. kampuskierrokset)
  • hakijamarkkinoinnin tapahtumissa edustaminen
  • Unibuddy chat -alustalla hakijoiden kysymyksiin vastaaminen

Pienemmissä ryhmissä on mahdollisuus myös

  • tuottaa sisältöä yliopiston sosiaalisen median tileille
  • kirjoittaa blogeja 
  • toimia Tiedekahvila-tiimissä

Koulutettuna opiskelijalähettiläänä ja opiskelijalähettiläiden listan kautta voit saada työkeikkoja myös yliopiston muiden yksiköiden (esim. viestintä) vastuulla oleviin tilaisuuksiin.

Mitä saat opiskelijalähettiläänä?

Jokainen lähettiläs päättää itse, mihin tarjotuista tehtävistä tarttuu. Maksamme lähettilästehtävistä palkkion, mutta sen lisäksi voit saada 2 op vapaavalintaisiin opintoihin toimimalla opiskelijalähettiläänä. Työelämässä tarvittavia taitoja karttuu lähettiläille kuin huomaamatta: mm. esiintymiskokemus, sisällöntuotantokokemus ja oman koulutusalan keskeisten piirteiden sanoittaminen, ovat tärkeitä taitoja työelämässä.

Huomaathan, että voit ilmoittautua lähettilääksi opintojesi 2. vuodesta alkaen.

 

Minustako opiskelijalähettiläs?

Opiskelijalähettiläänä edustat omaa korkeakouluasi ja opiskelualaasi. Voit esitellä alaasi ja yliopisto-opiskelua 2. asteen opiskelijoille, tuottaa hakijoille suunnattua materiaalia tai osallistua tapahtumiin. Samalla opit kertomaan opiskelualastasi ja sanoittamaan omaa osaamistasi.

Lisätietoa lähettilästoiminnasta

Ilmoittaudu mukaan!

Lähettilääksi voit hakea opintojesi 2. vuodesta alkaen täyttämällä hakulomakkeen. Toimintaan ilmoittaudutaan lukuvuodeksi kerrallaan, mutta voit toimia lähettiläänä useamman vuoden. Voit hakea opiskelijalähettilääksi FORMS-lomakkeella ympäri vuoden. Huom. hakulomake lukuvuodelle 2024-2025 aukeaa 15.5.2024.

Tampereen yliopiston opiskelijalähettilääksi ilmoittautuminen lv 2024-2025

Opiskelijalähettiläiden blogi ja sosiaalisen median sisällöntuotanto

Millaista on opiskelu ja opiskelijan arki Tampereen yliopistossa? Opiskelijalähettiläistä koostuvan Content crew'n opiskelijat kirjoittavat lähettiläsblogeja sekä tekevät sisältöä, kuten Reelsejä ja IG take overeita, Tampereen yliopiston sosiaalisen median tileille. Lukuvuodeksi 2024-2025 opiskelijalähettiläiden content crew'hun haetaan työnäytteen perusteella. Lisätietoja ilmoittautumislomakkeella. Tiimiin otetaan yhteensä 30 opiskelijalähettilästä ja student ambassadoria.

Content crew'n ilmoittautuminen lv 2024-2025

Opintopisteitä opiskelijalähettilästoiminnasta

Opiskelijalähettiläänä voit edistää opintopisteidesi kertymistä. Lukuvuodesta 2021-2022 alkaen voit saada 2 op vapaa valintaisiin opintoihin toimimalla opiskelijalähettiläänä.

Opintojakson tiedot

Onko sinua pyydetty alumnina kertomaan opinnoistasi Tampereen yliopistossa? Oletko kiinnostunut tekemään vain yhden esittelyn esim. kotilukiossasi tai -ammattikoulussasi? Sekin on mahdollista. Toimintaohjeet alumnivierailuihin yhden keikan lähettiläille löydät opiskelijanoppaasta.

Opiskelijalähettiläät