Hyppää pääsisältöön

Opiskelijalähettilääksi Tampereen yliopistossa

Opiskelijalähettiläämme ovat yliopistomme ääni ja kasvot - Liity mukaan!

"Hei, se olit sinä joka kävi vierailulla koulullamme ja siksi hain Tampereen yliopistolle."

"Opiskelijalähettiläänä olen tutustunut muiden alojen opiskelijoihin, saanut rutkasti itsevarmuutta sekä kokemusta esiintymisestä. Paras tuntipalkka ja työn sisältö mitä olen päässyt tekemään!"

Opiskelijalähettiläänä toimit tärkeänä osana yliopiston hakijamarkkinointia edustamalla omaa yliopistoasi ja opiskelualaasi. Toiminnan keskiössä ovat koulutusalojen ja oman opiskelukokemuksen esittely 2. asteen opiskelijoille. Lisäksi lähettiläät kirjoittavat opiskelijalähettiläiden blogeja, tuottavat sisältöä yliopiston sosiaalisen median tileille, vastailevat kysymyksiin Unibuddy chatissä ja osallistuvat tapahtumiin. Lukuvuonna 2022 - 2023 pääsemme pitkästä aikaa osallistumaan esim. Studia-messuille marraskuussa. Myös muita tapahtumia on suunnitteilla kampuksilla.  

Jokainen lähettiläs päättää itse, mihin tarjotuista tehtävistä tarttuu. Maksamme lähettilästehtävistä palkkion, mutta sen lisäksi voit saada 2 op vapaavalintaisiin opintoihin toimimalla opiskelijalähettiläänä. Työelämässä tarvittavia taitoja karttuu lähettiläille kuin huomaamatta: mm. esiintymiskokemus, sisällöntuotantokokemus ja oman koulutusalan keskeisten piirteiden sanoittaminen, ovat tärkeitä taitoja työelämässä.

Huomaathan, että voit ilmoittautua lähettilääksi opintojesi 2. vuodesta alkaen.

 

Minustako opiskelijalähettiläs?

Opiskelijalähettiläänä edustat omaa korkeakouluasi ja opiskelualaasi. Voit esitellä alaasi ja yliopisto-opiskelua 2. asteen opiskelijoille, tuottaa hakijoille suunnattua materiaalia tai osallistua tapahtumiin. Samalla opit kertomaan opiskelualastasi ja sanoittamaan omaa osaamistasi.

Lisätietoa lähettilästoiminnasta

Ilmoittaudu mukaan!

Lähettilääksi voit hakea opintojesi 2. vuodesta alkaen täyttämällä hakulomakkeen. Toimintaan ilmoittaudutaan lukuvuodeksi kerrallaan, mutta voit toimia lähettiläänä useamman vuoden. Voit hakea opiskelijalähettilääksi FORMS-lomakkeella ympäri vuoden.

Tampereen yliopiston opiskelijalähettilääksi ilmoittautuminen lv 2022-2023

Opiskelijalähettiläiden blogi ja sosiaalisen median sisällöntuotanto

Millaista on opiskelu ja opiskelijan arki Tampereen yliopistossa? Opiskelijalähettiläämme kirjoittavat lähettiläsblogeja, vastaavat Unibuddy-alustalla hakijoiden kysymyksiin sekä tekevät sisältöä, kuten Reelsejä ja IG take overeita, Tampereen yliopiston sosiaalisen median tileille näistä aiheista. Lukuvuodeksi 2022-2023 opiskelijalähettiläiden some-tiimiin haetaan työnäytteen perusteella. Lisätietoja ilmoittautumislomakkeella.

Blogeihin

Opintopisteitä opiskelijalähettilästoiminnasta

Opiskelijalähettiläänä voit edistää opintopisteidesi kertymistä. Lukuvuodesta 2021-2022 alkaen voit saada 2 op vapaa valintaisiin opintoihin toimimalla opiskelijalähettiläänä.

Opintojakson tiedot

Onko sinua pyydetty alumnina kertomaan opinnoistasi Tampereen yliopistossa? Oletko kiinnostunut tekemään vain yhden esittelyn esim. kotilukiossasi tai -ammattikoulussasi? Sekin on mahdollista. Toimintaohjeet alumnivierailuihin yhden keikan lähettiläille löydät opiskelijanoppaasta.

Opiskelijalähettiläät