Hyppää pääsisältöön

Uudelle Tutkinto valmiiksi -opiskelijalle

Tervetuloa uudet ammattikorkeakouluopiskelijat!

Hienoa, että valitsit Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelupaikaksesi. Näille sivuille olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustuthan materiaaliin huolella ja teet tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun.

Odotamme sinua!

Onnittelut opiskelupaikasta!

Tällä sivulla on sinulle, opintojasi TAMKissa jatkava Tutkinto valmiiksi -opiskelija, ohjeet siitä, mitä sinun tulee seuraavaksi tehdä opintojesi jatkamisen eteen ja miten voit valmistautua TAMKissa opiskeluun.

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloitukseen liittyen, olethan yhteydessä tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan. Linkin opinto-ohjaajien yhteystietoihin löydät muistilistan jälkeen.

Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Tutustu myös opiskelijan oppaaseen, jonka yhdellä sivulla nyt olet. Opiskelijan oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan opiskelujesi aikana.

 

Tervetuloa TAMKiin!

 

Uuden opiskelijan muistilista

Muista tehdä nämä!

1. Rekisteröi TUNI-käyttäjätunnuksesi

Kun tietosi on siirretty TAMKin opiskelijarekisteriin opiskelijavalintapäätösten teon jälkeen, voit aktivoida TUNI-käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://id.tuni.fi/ omilla verkkopankkitunnuksillasi. Jos sinulla on aiemmin ollut käytössäsi TUNI-tunnukset, et saa sähköpostiisi erillistä linkkiä tunnusten rekisteröimistä varten. Jos tunnusten aktivoinnissa tulee ongelmia, olethan yhteydessä it-helpdesk@tuni.fi. Tarvitset palvelun käyttämiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Lisätietoa TUNI-käyttäjätunnuksen rekisteröinnistä

2. Hae opintotukea

Hae opintotukea, kun olet saanut opiskelupaikan Tutkinto valmiiksi -haussa. Vaikka et vielä tiedä, miten ja missä asut opiskeluaikana, voit hakea opintorahaa ja opintolainan valtiontakausta. Hae Kelasta yleistä asumistukea, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen. Kun olet saanut päätöksen opintolainan valtiontakauksesta, voit hakea opintolainaa valitsemastasi pankista. Voit tehdä hakemuksen pankin verkkopalvelussa. Mikäli et ole opintotuen piirissä, muita taloudellisen tuen muotoja korkeakouluopintoihin voivat olla omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna (www.te-palvelut.fi) tai aikuiskoulutustuella opiskelu (www.tyollisyysrahasto.fi). Jos saat aikuiskoulutustukea, voit saada Kelasta opintolainan valtiontakauksen.

Lisätietoa opiskelusta Kelan sivuilta

3. Maksa YTHS-terveydenhoitomaksu

Olet oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin ja näin sinun tulee maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle. Se maksetaan sekä kevät- että syyslukukaudelta eli 2 kertaa vuodessa. Maksettava summa määritellään valtioneuvoston asetuksella, ja se voi muuttua vuosittain. Huom! Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun

4. Hae opiskelijakorttia ja liity Tamkoon

Liittymällä Tamkon jäseneksi ja hankkimalla opiskelijakortin saat lukuisat opiskelijaedut käyttöösi sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Tutustu myös muihin etuihin Tamkon sivuilla. Muoviseen Tamkon opiskelijakorttiin päivittyy automaattisesti kulkuoikeutesi TAMKille. Kortin saapumisessa kestää jäsenlomakkeen täyttämisen jälkeen noin kaksi viikkoa, joten tilatessasi kortin hyvissä ajoin helpotat opintojesi alkua.

Opiskelijakortti kätevästi Tamkon sivuilta

5. Lataa Tuudo-sovellus

Tuudo on ilmainen sovellus, joka on tehty helpottamaan opiskelijoiden arkea. Tuudosta löytyy Tamkon opiskelijakortin ja opiskelija-alennusten lisäksi Kelan ateriatukikortti sekä mm. lukujärjestykset, opintosuoritukset, tilavaraukset, ruokalistat, kurssi-ilmoittautumiset ja kalenterisi, aika näppärää! Mikäli olet maksanut Tamkon jäsenmaksun ja olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, voit aktivoida Tamkon mobiiliopiskelijakortin fyysisen opiskelijakorttisi rinnalle. Mobiiliopiskelijakortilla saat kaikki samat edut kuin fyysiselläkin kortilla.

Lue lisää mobiiliopiskelijakortista

Opintojen aloitus

Jos tarvitset tutkinto-ohjelmakohtaisia neuvoja opintojen aloitukseen liittyen, olethan yhteydessä oman tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan. Listaus TAMKin opinto-ohjaajista: TAMKin opinto-ohjaajat.

Lisätietoja:

TAMKin  Palvelupiste neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Voit lähettää  kysymyksesi osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)Lisätietoja Palvelupisteestä.

Tukea opintojen aloitukseen

Opiskelijatuutorit

Tuutorit tiedottavat, neuvovat ja ohjaavat omaa ryhmäänsä koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Lisäksi he tapaavat ryhmäänsä säännöllisesti, järjestävät ryhmälle erilaista toimintaa ja tutustuttavat sinut opiskelijaelämään.

Lue lisää opiskelijatuutoroinnista

Opettajatuutorit

Opettajatuutorin merkitys on suuri opintojen alkuvaiheessa. Hän tukee sinua yhteistyössä opiskelijatuutorin kanssa ja auttaa sinua kiinnittymään opintoihin. Opettajatuutori tarjoaa tukea ja ohjausta opintojen alusta loppuun saakka.

Lue lisää opettajatuutoroinnista

IT-palvelut ja sähköiset työkalut

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanoja ja toimivan työaseman. IT-palveluiden ohjeilla pääset alkuun!

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Intranet

Intranet on sisäisen viestinnän virallinen kanava. Kun seuraat intran uutisia, pysyt ajan hermolla. Intraan on myös koottu kaikki opiskelijan ohjeet ja linkit tietojärjestelmiin. Intran käyttö vaatii TUNI-käyttäjätunnuksen aktivointia.

Tutustu intraan

Pakki - opiskelijan työpöytä

Pakissa suunnittelet opintosi ja ilmoittaudut toteutuksille. Lisäksi voit seurata opintojesi edistymistä ja varata tiloja. Pakin käyttö vaatii TUNI-käyttäjätunnuksen aktivointia.

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Lukkarikone

Voit käydä tutustumassa lukkarikoneeseen, missä julkaistaan lukujärjestyksesi. Jos et vielä tiedä ryhmätunnustasi, voit hakea lukujärjestyksiä muun muassa tutkintosi nimellä. Mene kohtaan "Hae ryhmiä" ja kirjoita siihen esimerkiksi "Liiketalous", valitse 2024 ryhmä (voit valita useamman ryhmän kerralla), paina "+ Lisää" ja "Näytä kalenteri". Näin pääset katsomaan, minkälaisia kursseja tulevalle lukukaudelle on suunniteltu. Näet myös viitteellisen aikataulun orientoiviin päiviin. Tutustu kuitenkin huolella orientoivien päivien aikatauluun ja ohjelmaan tutkintokohtaisilla sivuilla, joiden linkit löydät yläpuolelta.

lukkarit.tamk.fi

Tutustu opiskelijan palveluihin

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on opiskelijoiden edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Jäseniksi voivat liittyä kaikki TAMKin opiskelijat. Tamkolla on yli 7000 jäsentä.

Tutustu Tamkoon

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.

Tutustu SportUnin tarjontaan

Kirjasto

Tampereen yliopiston kirjasto palvelee sekä Tampereen yliopiston että Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kirjasto palvelee yhteensä neljässä eri toimipisteessä sekä verkossa. Kirjastolta löydät kurssikirjat, ryhmätyö- ja itseopiskelutiloja sekä neuvontaa tiedonhakuun.

Kirjaston tietopaketti uusille opiskelijoille

Tervetuloa YTHS:lle

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia.

Lue lisää palveluista yths.fi -sivuilta

Asuminen

Aloita asunnon etsiminen hyvissä ajoin. Jos olet valmis joustamaan asuntotyypistä tai asunnon sijainnista, mahdollisuutesi löytää asunto nopeammin paranevat. Esimerkiksi soluasuntoihin on helpompi päästä kuin yksiöihin.

Lue lisää opiskelijan asumisesta

Opiskelijan ruokailu ja muut etuudet

Opiskelijana olet oikeutettu ateriatukeen sekä alennuksiin bussi- ja junaliikenteessä. Saat opiskelija-alennusta myös monista muista palveluista!

Tutustu etuuksiin

Opiskelijan ohjaus- ja tukipalvelut

Opiskeluun on saatavilla monenlaista apua ja ohjausta. Olemme koonneet kaikki opiskelun ohjauspalvelut samalle sivulle, jotta löydät tarvitsemasi helposti.

Lue lisää opiskelijan ohjaus- ja tukipalveluista

Opiskelijoiden hyvinvointi

Tampereen korkeakouluyhteisön ja TAMKin tavoite on hyvinvoiva opiskelija ja hyvä opiskelukokemus. Älä jää yksin askarruttavien asioiden kanssa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjaus-, tuki- ja terveyspalveluita. Lisäksi löydät täältä myös opiskelijoille suunnattua oppimisen tuen ja vapaa-ajan toimintaa.

Tietoa opiskelun ja hyvinvoinnin tuesta

Saavutettavuus ja yksilölliset opiskelujärjestelyt

Jos sinulla on tarvetta yksilölliseen tukeen esimerkiksi oppimisen vaikeuksien vuoksi tai sinulla on jokin opiskeluun vaikuttava sairaus tai vamma, voidaan sinulle myöntää yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä.

Saavutettavuus ja yksilölliset opiskelujärjestelyt

Tervetuloa TAMKiin ja Tampereelle!

TAMKin kampukset

TAMKin pääkampus sijaitsee Tampereen Kaupissa. Toinen toimipisteemme, Mediapolis, sijaitsee Tampereen Tohlopissa. Tutustu kampuksiimme!

TAMKin kampukset

Haluatko kuulla mitä meillä tapahtuu?

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme voit tutustua meihin jo ennen opintojesi aloittamista. Löydät meidät Facebookista, LinkedInistä, Twitteristä, Instagramista ja YouTubesta!

Somekanavat

Julkinen liikenne

Opiskelijan 30 vuorokauden kausilipun saat Nysse Mobiilista. Lipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja valituilla vyöhykkeillä bussissa, ratikassa ja junassa. Lipun voivat ostaa kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat, jotka opiskelevat lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa.

Lue lisää Nyssen opiskelijalipusta!

Tampere - suomalaisten suosikkikaupunki

Tampereella on paljon tarjottavaa! Luonto ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä kaupungin tarjonnassa. Niinpä voitkin saman päivän aikana tutustua Pispalan upeisiin maisemiin ja vaikkapa käväistä teatterissa!

Tampereen kaupungin tietopaketti opiskelijoille