Hyppää pääsisältöön

Ohjeita TAOKin opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan TAMK, Ammatilliseen opettajakorkeakouluun (TAOK)!

TAOK on osa Tampereen ammattikorkeakoulua ja Tampereen korkeakouluyhteisöä. TAOK:in koulutuksia ovat ammatillinen opettajankoulutus (AmO), ammatillinen erityisopettajankoulutus (AmE) ja opinto-ohjaajankoulutus.

Tälle sivulle on koottu sinua koskevia opiskeluun liittyviä ohjeita.

Opintojen aloitus

Ennen opintojen aloitusta: ota opiskelupaikka vastaan, ilmoittaudu läsnä olevaksi ja aktivoi käyttäjätunnuksesi. Lisätietoja löydät Tervetuloa opiskelemaan -sivulta. Lisäohjeita opintojen aloituksesta lähetämme sähköpostitse opiskelupaikan vastaanottaneille.

Tervetuloa opiskelemaan

Opetussuunnitelmat

TAOKin opetussuunnitelmat löydät alla olevasta linkistä.

TAOKin opetussuunnitelmat

Opintoajat ja opiskeluoikeus

Ammatillisissa opettajankoulutuksissa voit suorittaa opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaisessa aikataulussa. Lisätietoja opintoajasta löydät alla olevasta linkistä. Sivuilla on erikseen Ammatillisten opettajankoulutusten ohjeet.

Opintoajat ja opiskeluoikeus

Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja opintojaksoille ilmoittautuminen

Säilyttääksesi opiskeluoikeutesi, sinun on lukuvuosittain ilmoittauduttava syys- ja kevätlukukaudelle läsnä- tai poissaolevaksi. Lisäksi sinun on ilmoittauduttava jokaiselle opintojaksolle PAKKI-järjestelmässä.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen

Opiskelun tietojärjestelmät

Käytämme Tampereen korkeakouluyhteisön yhteisiä tietojärjestelmiä. Verkko-oppimisympäristönä meillä on käytössä TUNI Moodle. Tärkeimmät etäopiskeluvälineemme Moodlen lisäksi ovat Zoom, Teams ja Office 365-työkalut. Opiskelijan työpöytä PAKKI kokoaa monta opiskelijan palvelua yhteen. Pakin kautta mm. ilmoittaudutaan läsnäolevaksi lukukaudelle/-vuodelle, ilmoittaudutaan opintojaksoille, tarvittaessa tulostetaan opiskelutodistus tai opintosuoritusote sekä haetaan valmistumista.

IT-palvelut pähkinänkuoressa

Anna palautetta

Opiskelijapalautteiden avulla kehitämme opetusta, opintojaksoja, koulutusta ja niitä tukevia palveluja. Keräämme säännöllisesti palautetietoa mm. opintojaksopalautteiden avulla. Palautteen annat opintojakson päättymisvaiheessa sähköisesti Pakissa. Muita palautekanaviamme ovat hakeutumisvaiheen palaute, yhteinen palautetilaisuus kerran opintojen aikana, valmistuneiden opiskelijoiden palautekysely sekä koulutuksen vaikuttavuuskysely noin kaksi vuotta valmistumisesta.

Linkki opintojaksopalautteeseen löytyy Pakista

Valmistuminen

TAMK antaa todistuksen suoritetusta ammatillisesta opettajankoulutuksesta, erityisopettajankoulutuksesta ja opinto-ohjaajankoulutuksesta. Lisäksi saat kansainväliseen käyttöön tarkoitetun Certificate Supplementin. Hae valmistumista ja todistusta PAKISSA. Valmistumisprosessi on hyvä aloittaa 3-4 viikkoa ennen aikomaasi valmistumispäivää. Löydät ohjeet ja päivämäärät alla olevan linkin kautta (TAOKia koskevat ohjeet sivun alareunassa).

Valmistuminen

Apunasi ja tukenasi opinnoissa

Opintojesi matkan aikana sinua auttaa ja tukee oma opettajatuutorisi, opinto-ohjaaja ja opintojaksojen opettajat. Opintoasiainkoordinaattoreiden puoleen voit kääntyä, kun tarvitset opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen tai jos sinulla on kysyttävää opiskeluoikeuteen liittyen (lukuvuosi-ilmoittautuminen, lisäajan hakeminen, jne.). Opintopäälliköllä ja osaamispäälliköllä on kokonaisvastuu mm. koulutusten toteuttamisesta, laadunvarmistuksesta ja opintohallinnollisista asioista. Yhteystietoihin pääset alla olevista linkeistä.