Hyppää pääsisältöön

Malla Mattila

yliopistonlehtori, Leadership for Change

Oma esittely

Koulutukseltani olen kauppatieteiden tohtori. Minulla on digitaalisen ja kestävän liiketoiminnan dosentuuri LUT yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Työskentelen Johtamisen ja talouden tiedekunnassa kansainvälisessä Leadership for Change (LFC) -maisteriohjelmassa yliopistonlehtorina ja ohjelman akateemisena johtajana. 

Tutkimuksessa yhdistelen liiketoiminnan strategisen johtamisen, strategisen markkinoinnnin, kestävyyden ja (uuden) teknologialiiketoiminnan tematiikoita. Pyrin edistämään kestävien liiketoimintaratkaisujen ja -käytäntojen synnyttämistä ja kehittämistä yhteiskunnassa. 

Olen ruokahävikin ja kiertotalouden tutkimusryhmän, tutummin WASTEBUSTERSin, yksi perustajajäsenistä. Tutkimusryhmämme pyrkii tutkimuksen avulla löytämään ratkaisuja erilaisiin kestävyyshaasteisiin sekä edistämään siirtymää kohti kiertotaloutta. Koordinoimme Euroopan Unionin rahoittamaa (2024-2027) CARE-hanketta, jossa edistetään kotitalouksien siirtymää kiertotalouteen viidessä eri maassa (Suomi, Norja, Ruotsi, Saksa ja Viro). Olemme myös mukana inhimillisiä kiertotalouskokemuksia tutkivassa CIRCEX-tutkimushankkeessa (2024-2027), ruokahävikin vähentämiseen keskittyvässä LOWINFOOD-hankeessa (2020-2025) sekä IN2FOOD-hankkeessa (2021-2024), jossa luodaan ja kehitetään poikkitieteellisiä, ruokahävikin vähentämiseen ja sen johtamiseen liittyviä kursseja Indonesialaisten yliopistokumppanien kanssa.

Uusimmat julkaisut