Hyppää pääsisältöön

Malla Mattila

yliopistonlehtori, Leadership for Change
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoitemalla.mattila [at] tuni.fi
puhelinnumero+358504069677
Keskustakampus

Oma esittely

Koulutukseltani olen kauppatieteiden tohtori. Työskentelen Johtamisen ja talouden tiedekunnassa kansainvälisessä Leadership for Change (LFC) -maisteriohjelmassa yliopistonlehtorina ja ohjelman akateemisena johtajana. LFC-ohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla liiketaloustieteitä, hallintotieteitä ja politiikan tutkimusta.  

Tutkimuksessa yhdistelen liiketoiminnan strategisen johtamisen, strategisen markkinoinnnin, kestävyyden ja (uuden) teknologialiiketoiminnan tematiikoita. Pyrin kehittämään yritysten verkottuneita liiketoimintaprosesseja sekä edistämään kestävämpien liiketoimintaratkaisujen synnyttämistä ja kehittämistä yhteiskunnassa. 

Johdan Business Finlandin (2019-2022) rahoittamaa ROBINS TAU tutkimushanketta. ROBINS-tutkimushankkeessa tutkitaan ja kehitetään digitaalista B2B asiakaspolkumallia, ekosysteemi- ja alustamalliajattelua, digitaalisen ajan myynnin johtamisen malleja sekä älykkään myyntirobotiikan työkaluja. ROBINS-hankekonsortioon kuuluvat Tampereen korkeakouluyhteisön johtamisen, myynnin ja markkinoinnin tutkijoiden lisäksi kuusi yritystä (Codemen, Differo, Gofore, Gravicon, Intolead ja Sales Communications) sekä kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Olen ruokahävikin ja kiertotalouden tutkimusryhmän, tutummin WASTEBUSTERSin, yksi perustajajäsenistä. Tutkimusryhmämme pyrkii tutkimuksen avulla löytämään ratkaisuja erilaisiin kestävyyshaasteisiin sekä edistämään siirtymää kohti kiertotaloutta. Olemme mukana EU-rahoitteissa LOWINFOOD-hankeessa (2020-2025), jossa tutkitaan ja kehitetään erilaisia innovaatioita ruokahävikin vähentämiseksi sekä IN2FOOD-hankkeessa (2021-2024), jossa luodaan ja kehitetään poikkitieteellisiä, ruokahävikin vähentämiseen ja sen johtamiseen liittyviä kursseja Indonesialaisten yliopistokumppanien kanssa.