Hyppää pääsisältöön
Opiskelija tietokoneella kotona, taustalla viherkasveja.

E-aineistot

Korkealaatuiset e-aineistomme sisältävät opiskelulle, opetukselle ja tutkimukselle keskeisiä e-lehtiä, e-kirjoja, tietokantoja sekä työkaluja tutkimuksen tueksi. E-aineistomme palvelevat korkeakouluyhteisöä paikasta riippumatta.

Andor

Aloita aineistohaku Andor-hakupalvelusta, josta voit hakea yksittäisiä aineistoja ja tehdä aihehakuja. Tietokannat löydät tietokantalistalta.

E-aineistojen käyttö

Kampuksilla

E-aineistoja voi käyttää Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Taysin verkkoon kuuluvilla tietokoneilla niin kirjastossa kuin muissakin tiloissa.

Korkeakouluyhteisön ulkopuoliset asiakkaamme voivat käyttää e-aineistoja kirjaston asiakaskoneilla, lukuun ottamatta ClinicalKey Student, Ellibs, O’Reilly (ent. Safari) ja MustRead -palveluja. 

Etänä

E-aineistomme ovat Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä paikasta riippumatta.

Lisensoituihin aineistoihin tulee kirjautua etäkäytössä Tuni-tunnuksilla.

Etäkäyttöoikeus on

  • Tampereen yliopiston ja TAMKin henkilökunnalla
  • Tampereen yliopistossa tai TAMKissa läsnä olevilla tutkinto-opiskelijoilla
  • tutkijoilla
  • emerituksilla
  • avoimen yliopiston tai avoimen AMKin opiskelijoilla

Avoimet aineistot

Lisensoitujen e-aineistojen lisäksi verkosta löytyy runsaasti laadukkaita avoimia tieteellisiä aineistoja.

Opinnäytteet

Korkeakouluyhteisömme suosittaa kaikkien opinnäytteiden julkaisemista avoimesti. Löydät kaikki korkeakouluyhteisön opinnäytteet Andor-hakupalvelun kautta. Andorissa on linkit verkossa avoimesti julkaistuihin opinnäytteisiin sekä vanhempien ja painettujen opinnäytteiden sijaintitiedot.