Hyppää pääsisältöön

Langattomat verkot eduroam ja roam.fi

Tampereen yliopisto ja TAMK

Eduroam

Eduroam on suojattu verkkovierailupalvelu johon kuuluu yliopistoja, tutkimuskeskuksia, kouluja ja julkisia tiloja sekä muita yhteisöjä kotimaassa ja ulkomailla. Siihen kuuluvien yhteisöjen käyttäjätunnukset toimivat eduroam -verkoissa maailmanlaajuisesti. Yhteisöjen jäsenet voivat käyttää verkkoja oman organisaationsa käyttäjätunnuksella.

Voit asentaa eduroamin esimerkiksi omaan tai työnantajasi puhelimeen ja tietokoneeseen.

Käytä kirjautuessasi aina tuni-sähköpostiosoitetta, etunimi.sukunimi@tuni.fi (tai etunimi.x.sukunimi [at] tuni.fi).

Ongelmatilanteissa tarkista ensin FAQ. Jos yhteysongelmat jatkuvat, ota yhteys IT Helpdeskiin.

Roam.fi

Roam.fi on suojattu kansallinen verkkovierailupalvelu, johon kuuluu kotimaisia yliopistoja, ammattikorkeakouluja ja muita yhteisöjä.

Voit asentaa roam.fi -verkon esimerkiksi omaan tai työnantajasi puhelimeen ja tietokoneeseen.

Käytä aina kirjautuessasi tuni-sähköpostiosoitettasi, etunimi.sukunimi@tuni.fi (tai etunimi.x.sukunimi [at] tuni.fi).

Verkkoasetukset, eduroam ja roam.fi

Eduroam- ja roam.fi –verkkojen asetukset ovat samat verkon nimeä lukuun ottamatta.

Verkkojen asetukset voit hakea kahdella tavalla. Jos käytössäsi on Android tai Apple IOS mobiililaite, voit käyttää Geteduroam-sovellusta, joka löytyy ilmaisena sovelluskaupoista. Sovellukseen kirjaudutaan kotiorganisaation tunnuksilla, jonka jälkeen sovellus konfiguroi verkot laitteellesi. Mikäli haluat käyttää Geteduroamia, mutta olet aikaisemmin kokeillut jo liittyä verkkoihin, tulee sinun ensin poistaa ne laitteesi wifi-verkoista ja vasta sitten kirjautua sovellukseen. Geteduroam ei välttämättä toimi täydellisesti jokaisessa Android/IOS käyttöjärjestelmäversiossa ja erityisesti vanhemmissa versioissa saattaa esiintyä ongelmia. Vaihtoehtoisesti voit myös asettaa verkot laiteeseesi käsin. Katso verkon tarkemmat tiedot alta.

Eduroamin asetukset voit ladata sivulta https://geteduroam.app

Klikkaa lataa/download -painiketta ja valitse organisaatioksi Tampereen korkeakoulut / Tampere Universities..

Tarvittaessa voit ladata sertifikaatin osoitteesta https://wifi.tuni.fi.

Katso myös Usein kysytyt kysymykset – Verkkoyhteydet

IT Helpdesk