Hyppää pääsisältöön

Oma esittely

Olen rautatietekniikan dosentti ja työskentelen tutkimustehtävissä Tutkimuskeskus Terrassa. Olen tutkinut pääasiassa ratarakenteita vuodesta 2005 alkaen. 

Työtehtävät

Vedän TerraRail tutkimusryhmää, joka tutkii rautateitä ja erityisesti ratarakenteita eri näkökulmista. Olen vastuussa ratarakenteisiin liittyvien opinnäytteiden ohjauksesta ja opetuksen järjestämisestä. Näiden tehtävien ohella pyrin tekemään myös itsenäistä tutkimustyötä monitorointiin ja radan materiaaleihin liittyen. 

Osaamisalueiden kuvaus

Osaamisalueeni kattaa ratarakenteen kokonaisuutena sisältäen kaluston ja radan välisen vuorovaikutuksen, radan komponentit ja materiaalit. Olen kehittänyt erilaisia mittauslaitteita, kuten automaattinen painumaletku ja jatkuvatoiminen radan jäykkyyden mittauslaite, joiden avulla pystytään valvomaan rakenteita tai määrittämään radan ominaisuuksia. 

Luottamustoimet

Olen jäsenenä SGY:n monitorointitoimikunnassa, standardointitoimikunnassa ISO/TC 182/WG 2 "Monitoring in Geotechnical Engineering" sekä Rakennetun ympäristön tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa. 

Tutkimustavoitteet

Tutkimusryhmän tavoitteena on kehittää suomalaisia rautateitä siten, että niiden rakentaminen, kunnossapito ja liikennöinti olisi mahdollisimman kustannustehokasta. 

Tutkimusyksikkö

TerraRail

Merkittävimmät julkaisut

https://researchportal.tuni.fi/