Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopisto kiinnostaa hakijoita – hakijamäärä kasvoi

Julkaistu 28.3.2024
Tampereen yliopisto
Kuva: Konsta Leppänen
Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon haki yhteensä yli 31 000 hakijaa. Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestettiin yliopistojen avoimen väylän haku, jossa Tampereen yliopiston hakukohteisiin jätettiin yli 370 hakemusta. Opiskelupaikkoja syksyllä alkavaan koulutukseen on tarjolla yli 3 450. 

Kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 31 631 hakemusta (2023: 28 954). Ensisijaisia hakemuksia Tampereen yliopistoon oli 12 240. (2023: 11 178). Kokonaishakijamäärän sekä ensisijaisten hakemusten määrän perusteella Tampereen yliopisto oli toiseksi suosituin yliopisto kevään toisessa yhteishaussa.  Avoimen väylän haussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 377 hakemusta (2023: 374). 

Tampereella haettavana oli suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia. Lisäksi avoimen väylän haussa oli mahdollista hakea myös tekniikan alan englanninkielisiin hakukohteisiin. 

Suosituimpia hakukohteita toisessa yhteishaussa kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan kauppatieteiden (1466), lääketieteen lisensiaatin (1377) ja psykologian (1063) koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden, yhteiskuntatutkimuksen sekä tuotantotalouden koulutukset kiinnostivat laajasti.

Tampereen yliopistossa oli ensimmäistä kertaa mahdollista hakea erityisopettajakoulutukseen. Hakukohteeseen jätettiin 815 hakemusta, joista 203 oli ensisijaisia. 

Maisterihaussa ensisijaisten hakemusten määrän perusteella suosituin hakukohde oli Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelma Porissa (218).  Tämän lisäksi suosittuja hakukohteita olivat sosiaalityön maisteriohjelma, rakennustekniikan DI-ohjelma sekä markkinoinnin opintosuunta kauppatieteiden maisteriohjelmassa.

Avoimen väylän haussa eniten hakijoita oli kauppatieteiden (45), sosiaalityön (35), yhteiskuntatutkimuksen (30) ja tietojenkäsittelytieteiden (28) koulutuksiin.

Tampereen yliopiston koulutuksen vararehtori Marja Sutela on ilahtunut hakijamäärästä. Tampereen yliopiston vetovoima opiskelupaikkana on vuosi toisensa jälkeen säilynyt vahvana. 

– On hienoa, että myös ensimmäistä kertaa haussa ollut erityisopettajakoulutus keräsi erittäin hyvin hakemuksia. Näyttää, että koulutuksella on selkeästi tilausta. Lämmin kiitos kaikille hakijoille ja onnea ja menestystä hakuprosessin seuraaviin vaiheisiin!

Opiskelijavalintaprosessin eteneminen  

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa osa opiskelijoista valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon Opintopolku.fi-palvelussa pääsääntöisesti ennen kunkin hakukohteen valintakoetta, mutta viimeistään 27.5. Tampereen yliopisto järjestää kampuksillaan lähes 30 valintakoetta touko-kesäkuun aikana. 

Maisterihaussa valitaan soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet opiskelijat suoraan ylempään korkeakoulututkintoon. Maisterihaussa valinta perustuu pääsääntöisesti hakijan toimittamiin hakudokumentteihin.   

Muut kuin todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 4.7. Opintopolku.fi-palvelussa.

Lisätietoa 

Lisätietoja hakijoille hakuprosessin etenemisestä ja valintakokeista antaa yliopiston hakijapalvelut:   
hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tau[at]tuni[dot]fi), 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)   

Lisätietoa Tampereen yliopiston valintakokeista  

Lisätietoa hakijamääristä, opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen

Koulutuksen vararehtori Marja Sutela, 040 721 5204, marja.sutela [at] tuni.fi (marja[dot]sutela[at]tuni[dot]fi)
Opiskelija- ja hakijapalvelut, palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus [at] tuni.fi (meeri[dot]oikemus[at]tuni[dot]fi)