Hyppää pääsisältöön

Tampereen ammattikorkeakoulun valintakokeissa kolmen päivän aikana kuusi koetilaisuutta ja 7600 kokelasta

Julkaistu 24.5.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
Opiskelijalähettiläitä kuvattuna TAMKin ruokalan ja juhlasalin edustalla violeteissa paidoissa, joissa korkeakouluyhteisön logo.
Ammattikorkeakoulut valitsevat opiskelijat ensi syksynä alkaviin koulutuksiin pääosin todistusvalinnalla tai yksivaiheisen AMK-valintakokeen perusteella.

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella (Kuntokatu 3 / Teiskontie 33, Tampere) järjestettävään yksivaiheiseen lähikokeeseen on ilmoittautunut noin 7 600 hakijaa. Kolmen päivän aikana, tiistaista torstaihin 30.5.–1.6. TAMKissa järjestetään kuusi koetilaisuutta. Vastaavia valintakoetilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen usealla paikkakunnalla.  

Kevään toisessa yhteishaussa ammattikorkeakouluihin oli yhteensä noin 67 000 hakijaa. Jos hakija on tullut valituksi todistusvalinnan kautta, hänen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Valintakokeessa voi kuitenkin tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa. Valintakoepaikaksi hakija on voinut valita ammattikorkeakoulun, johon hän ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee lähellä omaa asuinpaikkaa.  

Hakijoita pyydetään tutustumaan näihin ohjeisiin ennen valintakokeeseen tuloa: 


TAMKin hakijapalvelut antaa hakijoille lisätietoa valintakokeista ja valinnan etenemisestä: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tamk[at]tuni[dot]fi) 
 

Lisätietoa Tampereen ammattikorkeakoulusta: 

Opiskelijavalintojen ja -palveluiden päällikkö Lea Yli-Koivisto, p. +358 50 560 3153, lea.yli-koivisto [at] tuni.fi (lea[dot]yli-koivisto[at]tuni[dot]fi) 

Koulutuksen vararehtori Sanna Wesanko, p. +358 40 509 2711, sanna.wesanko [at] tuni.fi (sanna[dot]wesanko[at]tuni[dot]fi)