Hyppää pääsisältöön

TAMK liputtaa yhdenvertaisen ja turvallisen yhteisön puolesta

Julkaistu 12.6.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMK Pride-lipun nostossa Anna-Maria Balk ja Linda Vallenius 12.6.2023
Pride-lipun nostivat salkoon TAMKin pääkampuksella (vas.) viestintä- ja vaikuttavuuspäällikkö Anna-Maria Balk ja opiskelijakunta Tamkon puheenjohtaja Linda Vallenius.
Tampereen ammattikorkeakoulu on yhdenvertainen, syrjintävapaa ja kaikille turvallinen yhteisö. Tätä viestiä painotamme niin opiskelijoille kuin henkilöstöllekin. TAMK osallistuu Tampereen ”Ihmisinä yhdessä” -Pride-viikkoon liputtamalla pääkampuksella.

Kesäkuussa 2023 Suomessa vietetään jälleen yhdenvertaisuuden teemakuukautta, Pride-kuukautta. TAMKin sitoutumista tähän teemaan viestii Pride-lippu, joka nousi salkoon pääkampuksella maanantaina 12. kesäkuuta. 

– Meillä on suuri, monimuotoinen ja monikulttuurinen yhteisö, jossa jokaisen pitää voida tuntea olonsa turvalliseksi. Tähän voi jokainen omalla toiminnallaan vaikuttaa. Jokaisella on myös oikeus ja velvollisuus ilmoittaa, jos mitä tahansa epäkohtia ilmenee. ’Kunnioitamme moninaisuutta yhteisössä’ on yksi perusarvoistamme, muistuttaa rehtori Tapio Kujala

Opiskelijakunta Tamkon puheenjohtaja Linda Vallenius oli ylpeänä nostamassa Pride-lippua salkoon. 

– Tamko toivottaa kaikille hyvää Pridea! Juhlitaan rakkautta ja nostetaan esiin sateenkaarioikeuksia. Emme ole vielä valmiita yhdenvertaisuuden osalta, mutta kuljetaan yhdessä parempaan suuntaan. Tamko haluaa olla mukana luomassa turvallista ja arvostavaa yhteisöä, jossa ei tarvitse tuntea häpeää tai pelkoa. 

Tampereen ammattikorkeakoululla on tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, joka nojaa Suomen perustuslakiin ja ihmisten keskeisiin perusoikeuksiin ja koskee koko yhteisöä, niin opiskelijoita kuin henkilöstöäkin. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tavoitteena on tunnistaa ja ennaltaehkäistä eriarvoisuutta ylläpitäviä ilmaisuja, rakenteita ja toimintoja sekä vahvistaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta toteuttavia käytäntöjä. 


Tampereella 12.–17.6. vietettävän Manse Pride -viikon teema on ”Ihmisinä yhdessä”. Viikon kohokohta on Pride-marssi lauantaina 17. kesäkuuta. 

#YlpeästiTAMK #mansepride 


Kuva: Saara Kontiainen