Seurannassa 15.10. kello 14: Pandemia, ihmissuhteet ja mielenterveys

Mikä on koronarajoitustoimien hinta ihmisten mielenterveydelle? Kun kaikki on kiinni, kestääkö pää toista aaltoa syksyllä? Koronapandemia ruuhkautti mielenterveystyötä jo keväällä. Monen toimeentulo kärsi, ja sosiaalinen elämä hiipui tai katosi kokonaan. Kaikkia ei kutsuttu Zoom-bileisiin, ja kaikki eivät osaa käyttää sähköisiä kanavia. Nämä huolet palaavat syksyllä. Miten ihmissuhteita hoidettiin koronakeväänä, ja mitä oppia voi ottaa syksylle? Miten pandemia näkyi terapia- ja neuvontatyössä? Opettiko pandemia jotain yksinäisyydestä ei-yksinäisille? Mitä koronasulku opetti meistä ja sosiaalisuuden tarpeesta?

Keskustelemassa tutkijatohtori Marjo Kolehmainen ja sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola Tampereen yliopistosta.