Hyppää pääsisältöön

Paidia - Tieteen areena

Tampereen korkeakouluyhteisö
Sähköpostiosoitepaidia [at] tuni.fi
Tampereen korkeakouluyhteisön (Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu) yhteinen tutkimus- ja toimintatila Nokia Arenalla. Löydät Paidian kun tulet areenan pääsisäänkäynnistä vasemman puolen liukuportaita ylös. Huomioi koronavirustilanteesta johtuvat rajoitukset aukiolossa ja tapahtumissa.

Tervetuloa Paidiaan!

Paidia on korkeakouluyhteisön yhteinen tila, jossa toteutetaan erilaisia tapahtumia, koulutusta, tutkimusta, yhteistyötä ja opiskelijatoimintaa. Voit tutustua tieteeseen, heittäytyä pelaamaan, osallistua tapahtumiin ja sukeltaa tamperelaiseen korkeakouluelämään.

Paidian toiminta käynnistyy keskustakampuksen vieressä Nokia Arenalla vuoden 2022 aikana. Tammikuussa 2022 Paidia on suljettuna yleisöltä eikä uusia tapahtumavarauksia tehdä tammikuulle koronavirustilanteen vuoksi. Rajoituksissa seuraamme Tampereen korkeakouluyhteisön yleisiä linjauksia.

Paidia on elävä tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö. Tavoitteena on tuoda korkeakouluyhteisön toimintaa lähemmäksi ihmisiä ja kehittää tapaa lähestyä tutkimusta vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Siinä voidaan hyödyntää laajasti Tampereen korkeakouluyhteisön osaamista Living Lab -otteella, jossa toiminta viedään aitoon ympäristöön.

Paidia halutaan korkeakouluyhteisön monipuoliseen käyttöön. Pelillisyys, laajennettu todellisuus ja uudet hybridit ympäristöt avaavat uudenlaisia mahdollisuuksia sekä oppimiseen ja tutkimukseen että yhteistyöhön ja kumppanuuksiin. 

Kyseessä on paitsi uudenlainen tapa avata tutkimusta suurelle yleisölle, myös pitkäkestoinen kehityshanke. Tilaa suunnitellaan, rakennetaan ja kehitetään Tampereen yliopiston ja TAMKin lisäksi yhteistyössä useiden paikallisten toimijoiden kanssa.