Hyppää pääsisältöön

Paidia - Tieteen areena

Tampereen korkeakouluyhteisö
Sähköpostiosoitepaidia [at] tuni.fi
Tampereen korkeakouluyhteisön (Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu) yhteinen tutkimus- ja toimintatila Nokia Arenalla. Löydät Paidian kun tulet areenan pääsisäänkäynnistä vasemman puolen liukuportaita ylös.

Tervetuloa Paidiaan!

Paidia on korkeakouluyhteisön yhteinen tila, jossa toteutetaan erilaisia tapahtumia, koulutusta, tutkimusta, yhteistyötä ja opiskelijatoimintaa. Voit tutustua tieteeseen, heittäytyä pelaamaan, osallistua tapahtumiin ja sukeltaa tamperelaiseen korkeakouluelämään.

 

Paidia on elävä tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö. Tavoitteena on tuoda korkeakouluyhteisön toimintaa lähemmäksi ihmisiä ja kehittää tapaa lähestyä tutkimusta vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Siinä voidaan hyödyntää laajasti Tampereen korkeakouluyhteisön osaamista Living Lab -otteella, jossa toiminta viedään aitoon ympäristöön.

Tapahtumia Paidiassa voivat järjestää Tampereen korkeakouluyhteisö sekä kumppanimme yhteistyössä meidän kanssamme. Yritykset voivat hyödyntää tilaa jos ovat Kampusklubin jäseniä. Pelillisyys, laajennettu todellisuus ja uudet hybridit ympäristöt avaavat uudenlaisia mahdollisuuksia sekä oppimiseen ja tutkimukseen että yhteistyöhön ja kumppanuuksiin. 

Kyseessä on paitsi uudenlainen tapa avata tutkimusta suurelle yleisölle, myös pitkäkestoinen kehityshanke. Tilaa suunnitellaan, rakennetaan ja kehitetään Tampereen yliopiston ja TAMKin lisäksi yhteistyössä useiden paikallisten toimijoiden kanssa.