Hyppää pääsisältöön

MESH – Verkostot ja mentorointi maahanmuuttajien työllistymisen tukena

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tue urakehitystä verkostoitumisen askeleita, mentoriohjelmaa ja mentorivalmennusta soveltamalla!

MESH – Verkostot ja mentorointi maahanmuuttajien työllistymisen tukena -hankkeessa (ESR-hanke, 2019–2021) on tuettu kansainvälisten osaajien urakehitystä ja työllistymistä kehittämällä uramentorointia, mentorivalmennusta ja verkostoitumiskäytäntöjä. Viivähdä tällä sivustolla, kun haluat vahvistaa omaa urakehitystäsi tai tukea muiden työuria! 

Kenelle MESH-mallit sopivat?

Verkostot ovat tärkeässä roolissa työelämässä, sillä niiden avulla on mahdollista vahvistaa ammatillista työuraa tai löytää uusia työmahdollisuuksia. Verkostoituminen on jatkuva prosessi, joka edellyttää vaihtelevasti aktiivisuutta elämäntilanteestasi riippuen. Erityisen merkityksellistä se on työuran ja elämän murrosvaiheissa, esimerkiksi uuteen maahan muutettaessa tai muuttoa suunniteltaessa, vanhempainvapaalta työelämään palattaessa tai uudelleenkouluttautumisen yhteydessä.  

Voit hyödyntää tältä sivulta löytyviä materiaaleja oman urasi tukena esimerkiksi silloin, kun olet jonkinlaisessa urasi taitekohdassa. Voit seurata konkreettisia verkostoitumisen askeleita itsenäisesti tai ottaa mukaan myös muita lähipiiristäsi ja järjestää kokonaisen verkostoitumisohjelman.

Materiaalit sopivat myös kaikille korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien kanssa työskenteleville, kuten opinto-ohjaajille ja kuraattoreille, toiminnan suunnittelun tueksi.