Hyppää pääsisältöön

Lastentautiopin professori Per Ashorn

Julkaistu 12.11.2019
,
päivitetty 3.3.2021
Tampereen korkeakouluyhteisö
varainhankinta_perashorn

Per Ashorn on lääketieteen tohtori ja lastentautiopin professori. Hän jakaa aikansa tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen välillä, työskennellen sekä Tampereen yliopiston lastentautien professorina että TAYS lasten ja nuorten sairaalan sivutoimisena ylilääkärinä.

Mitä tiedeyhteisö merkitsee Perille?

- Kollegoita ja ystävyyttä. Olen ollut mukana tieteen tekemisessä lähes 40 vuotta ja siinä ajassa on ehtinyt kehittyä monia syviä ystävyyssuhteita – niin Tampereella, Suomessa kuin muuallakin. Ja lisää syntyy koko ajan – se on yksi tämän ammatin hyvistä puolista.

Tulevaisuus

- Omat tutkimukseni koskevat terveyden edistämistä erityisesti köyhien maiden lapsille, mutta tehtäväni on myös edistää kaikkea muuta Tampereella tehtävää lastentautien alan tutkimusta. Lisäksi opetan lääketieteen opiskelijoita, ohjaan lääkärien erikoistumiskoulutusta lastenlääkäreiksi ja olen mukana miettimässä TAYS lasten- ja nuorten sairaalan palveluita ja toimintaa. Oman aikansa vie myös Suomen lastenlääkäriyhdistys, jonka hallituksen puheenjohtajana toimin tällä hetkellä.

Henkilöprofiili tuni.fi-sivulla

Kannata meitä -teema nostaa esiin monialaisuutemme sekä laajat yhteistyöverkostomme

Varainhankintaa tehdään Tampereen yliopistossa tänä syksynä Kannata meitä -teemalla. Lahjoitukset mahdollistavat uusien tutkimusavausten tekemisen sekä antavat pitkäjänteistä tukea koulutukselle. Teema nostaa valokeilaan tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan kärkialat ja tutkijat. Monialaisuuden lisäksi vahvuuksiamme ovat laajat yhteistyöverkostot ja tahtotilamme rakentaa kestävää maailmaa yhdessä ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

Lahjoita yliopistolle -sivuille